commons.wikimedia
Hvar

Uzrok smrti italijanskog preduzetnika i trovanja ostalih putnika, uglavnom dece, na jednom brodu kod Hvara nisu školjke, već ugljen-monoksid iz motora plovila. 

Prema nezvaničnim informacija na koje se poziva hrvatski portal Dnevnik, itaijanski preduzetnik Eugen Vinči je preminuo, a više putnika na brodu je otrovano ugljen-monoksidom koji je curio iz generatora brodskog motora.

Tačan uzrok smrti Vinčija i trovanja ostalih na brodu tek treba da bude zvanično saopšten, a u prilog tome da trovanje nije nastupilo od školjki je i činjenica da je, hrvatski restoran, ponovo otvoren juče oko 21 sat, nakon što je izvršena inspekcija, piše Dnevnik.

Vlasnik neimenovanog restorana u kojem su putnici broda konzumirali hranu, je za Dnevnik Nove TV izjavio da su svi u stanju šoka.

“Nadležna inspekcija, tužilaštvo i policija su utvrdili ispravnost naše hrane koju su te večeri konzumirali i drugi gosti”, rekao je i dodao da je najvažnije da se utvrde sve činjenice.

Putnici s pomenutog broda, uglavnom deca, juče su hospitalizovani, a reč je o dvoje Italijana starosti pet i 14 godina, koji se nalaze na lečenju u splitskom KBC-u. “Tokom noći deca su bila stabilno, međutim i dalje su životno ugrožena. Celo vreme radimo sve mere intenzivnog lečenja i tako ćemo nastaviti. Mi se svakako nadamo pozitivnom ishodu, ali vreme će pokazati kako će biti i kakve će biti posledice”, rekla je lekar splitskog Zavoda za intenzivnu pedijatriju, doktorka Tanja Kovačević, javio je hrvatski Javni servis HRT.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here