Trener najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, Marijan Vajda, nije bio u Australiji, a po svemu sudeći, priključiće se timu u nastavku sezone. 

Naime, Vajda je ostao u Slovačkoj, kako bi bio uz porodicu, po drugi put je postao deda, i Novak ga je obradovao još jednim trijumfom u Australiji.

U razgovoru za slovački portal “Sport”, iskusni stručnjak je otkrio kako je sve to delovalo iz njegovog ugla.

– Bilo je zadivljujuće, fantastično. Sledio je ceo plan koji je naš tim napravio, nije Medvedevu dao ni najmanju šansu u finalu. Što je meč više odmicao, sve više je odmicao protivniku. Ovo je njegovo vreme, njegov teren. Ima 18:0 u polufinalima i finalima u Melburnu, što je neverovatno – kaže Marjan.

Otkrio je kako je izgledala njihova svakodnevna komunikacija.

– Čuli smo se svakodnevno. Svi smo ispred laptopa, kad krene ta video konferencija, tu je isto i fitnes trener. Analizirali smo tako prethodne mečeve, pravili taktiku za naredne protivnike, rešavali njegov zdravstveni problem. Posle meča sa Fricom, trebalo je srediti mnogo toga. Kapa dole Noletu, sve je uradio što je mogao.

Vajda je priznao da se pomalo neobično osećao kada se finale završilo, a fizički nije bio prisutan sa Novakom i ostalim članovima tima da podeli radost.

– Odmah mi je bilo žao što nisam tamo. Nikada neću zaboraviti momente posle osvajanja te prve grend slem titule 2008. na Australijan openu i šta se desilo u svlačionici. Svakako da bih voleo da sam iovog puta bio tamo, ali svet prolazi kroz teške trenutke. Mnogo toga dugujem Goranu, koji se dugo pripremao za tu prvu titulu sa Novakom kada su bili sami. Bio je tamo pod velikim stresom, bio je tako srećan i normalno je da su se zagrlili posle pobede. On je veliki deo našeg tima i kreira odličnu atmosferu – dodao je slovački stručnjak.

Vajda je, istina, sa Novakom radio pre odlaska u Australiju.

– Bili smo zajedno u Marbelji, tokom decembra. Dve nedelje intenzivnog treninga, kondicioni rad. Radili smo na servisu, prvom i drugom. Takođe i na reternu, što je posebno važno u svim mečevima. Fric, Zverev, Raonić i Medvedev su teški protivnici. Pokušavali smo razne varijacije bekhenda, posebno duge uz liniju. Bilo je zadovoljstvo gledati sa ove distance kako je sve to koristio u finalu protiv Medvedeva koji nije bio tako dobro pripremljen.

Vajda dodaje da mu je prijao kraći odmor i to što je bio sa porodicom.

– I dalje smo na putu…Sve je u redu, obradovalo me je rođenje unuke, bio sam uz devojčice. Ceo turnir sam istovremeno pratio preko TV ekrana. Oduševio me je i Filip Polašek, ustao sam pre pet ujutro i uživao u njegovom finalu dubla, odigrao je fantastično – priznao je Marjan.

Novaku sada, kako je najavio i sam, sledi pauza kako bi zalečio povredu trbušnog mišića.

– Videćemo šta ćemo dalje sa kalendarom. Zabrinuli su me ti izveštaji o povredi kojoj treba vremena da zaceli. Definitivno ćemo smanjiti broj turnira ove godine. Njegovo zdravlje i porodica moraju da se uzmu u obzir. Mislim da ću, kako stvari stoje, putovati sa njim u Dubai, a siguran sam da ću biti uz njega u Parizu na Rolan Garosu – zaključio je Vajda.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here