Valijente: Mirno čekamo derbi; Savić: Veliki korak ka tituli

0
MN Press
Valijente na prošlom derbiju, igranom na Partizanovom stadionu

Defanzivci Partizana i Crvene zvezde uoči 159. “večitog derbija”.

Fudbaler Partizana Mark Valijente izjavio je  da je srpski večiti derbi srčaniji od španskog između Barselone i Reala, ali da se duel Katalonaca i Madriđana prati širom sveta.

– Naš pristup svakoj utakmici je takav da želimo da damo maksimum i nastavimo sa dobrim partijama kojima smo otpočeli ovu polusezonu. Nadamo se da će tako biti i u derbiju. Nema nikakve euforije, mirno i staloženo čekamo utakmicu – izjavio je Valijente za klupski sajt.

On je dodao da je veliak snaga crno-belih odbrana, što pokazuje i podatak da nije primljen gol na poslednjih pet prvenstvenih utakmica.

– Ipak, derbi nije obična utakmica i koncentracija mora biti devedeset minuta u svim segmentima. Kada govorimo o defanzivi, čitav tim radi na tome i nadamo se da ćemo tako i nastaviti – poručio je Valijente.

Vujadin Savić

Kapiten fudbalera Crvene zvezde Vujadin Savić izjavio je da ekipa spremno dočekuje derbi i priznao da sanja scenario po kojem bi prvi gol postigao protiv komšija.

– Radimo punom parom kako bismo nastavili uspešan niz u prvenstvu. Znamo koliku važnost nosi sa sobom večiti derbi i daćemo sve od sebe da donesemo radost našim navijačima. Ekipu krase timski duh i zajedništvo, to se vidi na svakom treningu i na utakmici i to nam donosi uspeh. Pobeda u večitom derbiju bila bi veliki korak ka našem krajnjem cilju – tituli – rekao je Savić za klupski sajt.

On je dodao da bi bio najsrećniji da Zvezdina mreža miruje, ali i da on postigne prvenac.

– Znamo da je moj primarni posao kao štopera da branim naš gol, ali svakako želim i da pomognem ekipi u napadu. Dugo se priča o mom prvom golu u crveno-belom dresu, svi se malo šalimo na tu temu, ali najbitnije je da ekipa pobeđuje, da idemo ka cilju osvajanju titule, a ko daje golove zaista nije važno – poručio je Savić.

Utakmica između Zvezde i Partizana igra se u subotu od 18h na stadionu “Rajko Mitić”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here