Holanđanin se još uvek adaptira na Crvenu zvezdu.

Radživ van la Para, holandski internacionalac, plaćen1,8 miliona evra Hadersfildu, još uvek nije pokazao ono što od njega očekuju navijači Crvene zvezde. Iskusni 28-godišnji krilni napadač se još uvek adaptira na klub u koji je stigao u finišu letnjeg prelaznog roka.

Van la Para je priznao da je svestan je da trener Vladan Milojević, pogotovo u domaćem šampionatu, mora da ”rotira” strance, ali je rekao da će nastaviti da se bori za što značajniju ulogu u timu.

– Svi želimo da igramo. Šef stručnog štaba Vladan Milojević donosi odluku ko će igrati, a na meni je, kao profesionalcu, da tu odluku prihvatim. Prioritet mi je da vredno radim i trudim se, da pokažem da imam kvalitet. To je za mene jedna vrsta takmičenja, gde želim sebi da dokažem koliko vredim. Ceo kolektiv, od igrača preko stručnog štaba je odličan. Jedina loša stvar je ta, što ne možemo uvek da igramo u istom sastavu. Moramo da rotiramo, a to je jako težak posao i za Milojevića koji nema do te mere uigran tim – objašnjava Van la Para.

Presrećan je pogotovo jer je zahvaljujući Zvezdi prvi put nastupio u Ligi šampiona.

Govoreći na tu temu, Van la Para je napravio paralelu između utakmica u elitnom evropskom takmičenju i Linglong Superligi Srbije.

-Možemo videti da je u Ligi šampiona nivo i kvalitet fudbala mnogo veći. Što više grešaka napravite, to dajete protivniku više prostora da vas kazni. Greške se na tom nivou ne praštaju i zato moramo biti maksimalno fokusirani.

U domaćem prvenstvu nije takav slučaj. Ekipe nisu toliko fizički spremne i uglavnom se brane, što vam daje prostora da odigrate nižim intezitetom. Međutim, nema opuštanja ni u tim utakmicama i kada ste u Crvenoj zvezdi uvek idete na pobedu – objašnjava Van la Para.

Neizbežna tema su i Zvezdini navijači, Holanđanin kaže da su ga prijatno iznenadili i da na terenu oseća pozitivnu energiju koju oni šalju sa tribina.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here