Vanredni lokalni izbori u Mionici, Lučanima i Guči

0

Beta/AP/V. K.
Vnredni lokalni izbori u Srbiji
 

Do 10 sati izlaznost u Mionici devet odsto

Na vanrednim lokalnim izborima u Mionici do deset sati, prema podacima izbornih štabova stranaka, glasalo je 1.100 birača, što je izlaznost od devet procenata.

Nešto manje od 12.000 birača u Mionici treba da izabere 39 odbornika Skupštine opštine. Na izborima učestvuju tri liste SNS predvodi koaliciju u kojoj su i Nova Srbija, SDPS Rasima Ljajića, SPO i DSS, a tu koaliciju, bez kandidata, podržavaju još PUPS i SRS. SPS je u koaliciji sa Jedinstvenom Srbijom, dok DS nastupa samostalno.

Za odbornika se na listama nalazi 117 kandidata, a glasa se na 38 biračkih mesta u Mionici i okolnim selima.

Pet lista u Lučanima i Guči, otvorena 42 biračka mesta

Sva biračka mesta u Lučanima i Guči, ukupno 42, otvorena su jutros u 7 sati, a pravo glasa na vanrednim izborima za lokalnu skupštinu ima 17.706 gradjana.

Glasanje za sada teče bez problema, ne remeti se izborna tišina koja je na snazi do zatvaranja biračkih mesta u 20 sati.

Građani opštine Lučani danas mogu da glasaju za jednu od pet izbornih lista: “Aleksandar Vučić – Srpska napredna stranka”, prvi na listi je Slobodan Jolović; “Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije, Jedinstvena Srbija”, prvi na listi je Slavko Radosavčević; “Dveri, poljoprivrednici i omladina za spas naše opštine – Milan Parezanović”. Nosilac liste je Milan Parezanović; “Nova Srbija – Velimir Ilić”, prvi na listi je Radomir Dramlić; “Grupa građana – Jedan tim”, nosilac Milan Raičić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here