EPA-EFE/RUSSIAN FOREIGN AFFAIRS MINISTRY
Sergej Lavrov

Isporuku lovaca F-16 Ukrajini Moskva će smatrati namernim signalom NATO u nuklearnoj sferi, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

– Lovci F-16 dugo su bili glavno sredstvo za isporuku u okviru takozvanih zajedničkih nuklearnih misija NATO. Stoga, ne možemo da ne smatramo isporuku takvih sistema kijevskom režimu kao namerni signal NATO u nuklearnoj sferi. Pokušavaju da nam stave do znanja da su SAD i NATO u Ukrajini spremni bukvalno na sve – rekao je Lavrov.

Istovremeno je dodao da isporuka borbenih aviona F-16 nikako neće promeniti situaciju na kontakt liniji na frontu.

– Pomenuti avioni će se uništavati kao i druge vrste oružja koje NATO zemlje isporučuju Ukrajini – poručio je Lavrov.

Takođe je istakao da Zapad pokazuje nezainteresovanost za završetak sukoba u Ukrajini, jer nastavlja da pumpa kijevski režim sve destruktivnijim vrstama oružja, o čemu svedoče i planirane isporuke F-16.

– Ipak se nadamo da će rusko-beloruske vojne vežbe sa nestrateškim nuklearnim oružjem, koje se održavaju ovih dana, urazumiti naše protivnike i da će ih podsetiti na (moguće) katastrofalne posledice dalje nuklearne eskalacije – poručio je šef ruske diplomatije.

8 COMMENTS

  1. Nato se igra sa katastrofalnim posledicama za cio svijet.Ameri ne shvataju da je gotovo i novi svecki poredak je neizbjezan,dosta je bilo zapadnih zandara.

  2. To i jeste sustina. Rusija ima surovog genocidnog neprijatelja protiv sebe (Amerikance, Nemce, Francuze, Belgijance…) koji nece prezati da je uniste jet misle da smo mi Sloveni niza rasa. Na to treba da se spremi i zato je dobro da je Lavrov svestan vec u ovoj fazi.

  3. Ljudi uopšte ne shvataju šta je ovde u igri.
    Sve svetske transakcije, se plaćaju u dolarima.
    Onaj Indijac kad kupi u Brazilu nešto, plaćao dolarima.
    Sve transakcije idu preko US, i sav svetski promet u novcu se naplaćuje 5%.
    Amerika bukvalno živi od toga, i otkad su Rusi rekli dosta, od tada su im montirali rat u Ukrajini.
    Ukrajinci su samo žrtveni janci.
    Neminovan je krah zapadnog ekonomskog sistema, a novog održivog, nema na pomolu

  4. Ko drugome jamu kopa, sam u nju pada ! Tako će biti i sa zapadom. Ne da im Đavo mira a to će debelo da ih košta a na žalost i celu planetu. Nadmenost zapada i njohovih sluga kao i pohlepa će im doći glave. U 21.om veku ovakvo ponašanje i javno iznošenje želja da vladaju celim svetom je zdravom umu ne shvatljivo i ne verovatno. Ovo je neki zaostali gen i način života adekvatan 16. ,17. , 18. om veku. Zaostali su intelektualno i to debelo. Ni empatije ni morala ni ljudskosti…. Vreme je krajnje da ih Rusija resetuje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here