EPA/Abedin Taherkenareh
Iranska revolucionarna garda

Predsednik Irana Hasan Rohani rekao je da bi bila velika greška da neko pomisli da Teheran neće odgovoriti na pretnje posle misterioznog napada na iranski naftni tanker.

– Ako neka zemlja misli da može da stvori nestabilnost u regionu a da ne dobije odgovor, to bi bila velika greška – rekao je Rohani tokom posete pakistanskog premijera Imrana Kana Iranu.

Kan je u Iranu u pokušaju da doprinese smanjenju tenzija između Teherana i Saudijske Arabije koju će posetiti sledeće nedelje.

Napori pakistanskog premijera usledili su nekoliko dana pošto je Iran saopštio da su rakete pogodile njegov naftni tanker na Crvenom moru blizu Saudijske Arabije koja negira da stoji iza tog napada.

Tenzije u regionu Persijskog zaliva mesecima su povišene, otkako je predsednik SAD Donald Tramp odlučio da ponovo uvede oštre sankcije Iranu koje su znatno oslabile njegovu ekonomiju. Odluka o uvođenju američkih sankcija doneta je pošto su SAD jednostrano napustile međunarodni nuklearni sporazum Irana i velikih sila iz 2015. godine.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime