pixabay.com
Varšava

Poljsko Ministarstvo unutrašnjih poslova i administracije odlučilo je da uvede zabranu nošenja oružja zbog posete predsednika SAD Džozefa Bajdena, izjavio je danas portparol varšavske policije Silvester Marčak na brifingu.

– Od 20. do 22. februara zabranjeno je nošenje oružja, uključujući i one koji ga legalno poseduju – rekao je Marčak i istakao da je to zbog bezbednosnih razloga, preneo je TAS S.

Prema Marčakovim rečima, zbog posete Bajdena direktor policije je odlučio da rasporedi dodatne policijske snage u Varšavu.

Portparol varšavske policije je upozorio žitelje glavnog grada da se pripreme na poteškoće koje mogu nastati zbog kretanja američkog lidera po gradu.

Prema navodima poljskih vlasti, Bajden će na aerodrom u Varšavi sleteti sutra u 08.30 časova po lokalnom vremenu.

On će se potom uputiti u hotel Meriot, gde američki lideri obično odsedaju tokom poseta Varšavi.

Tokom kretanja predsedničke kolone planirano je da ulice budu blokirane.

Bajden će se popodne sastati sa poljskim liderom Andžejem Dudom, a uveče će održati govor u Kraljevskom zamku u istorijskom centru Varšave.

U sredu će se sastati sa liderima Bukureštanske devetorke koju čine Bugarska, Češka, Estonija, Mađarska, Letonija, Litvanija, Poljska, Rumunija i Slovačka, kao i sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom i osobljem američke ambasade u Varšavi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here