pixabay.com

Načelnik Generalštaba Oružanih snaga Poljske Veslav Kukula izjavio je da je raketa, koja je narušila vazdušni prostor Poljske, navodno bila ruska. On je, takođe, rekao da je raketa nakon određenog vremena napustila vazdušni prostor te zemlje.

– Sve ukazuje na to da je ruska raketa ušla u vazdušni prostor Poljske i onda ga napustila, pratili smo je na radarima – rekao je Kukula novinarima.
On nije dao nikakva dodatna objašnjenja i nije svoje tvrdnje potkrepio dokazima.
Operativni komandant Oružanih snaga Poljske, general Mačej Kliš, izjavio je da su poljski avioni pokušali da presretnu i obore raketu koja je doletela iz Ukrajine, ali da nisu uspeli u tome.
– Uputili smo snage, avione da bi presreli raketu i, u slučaju potrebe, oborili. Vreme njenog boravka na teritoriji Poljske, kao i karakter manevrisanja su to učinili nemogućim. Zatim je raketa napustila teritoriju Poljske – rekao je Kliš.
Ranije je saopšteno da je u vazdušni prostor Poljske uleteo neidentifikovani objekat iz pravca Ukrajine. Poljski predsednik zakazao je pozp, hitan sastanak sa vojnim rukovodstvom zemlje.
– Jutros je neidentifikovan vazdušni objekat ušao u vazdušni prostor Poljske iz pravca granice sa Ukrajinom i od trenutka kada je prešao granicu do nestanka signala pratili su ga radari sistema PVO zemlje – navedeno je u saopštenju Operativne komande Oružanih snaga Poljske.

3 COMMENTS

  1. Ovo je smijesno nestrucna izjava raketa je nestala sigurno se vratila za rusiju ej narode ovi rusi su stvarno nenormalni ko zna mozda nisu rusi mozda neki americki vanzemljci posto ji ima u americi sigurno Stotenberg zna pravu istinu

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here