Facebook Sydney Royal Easter Show
I dame učestvuju u takmičenju u cepanju drva

U Sidneju kod Olimpijskog stadiona u Hombušu održava se tradicionalni Uskršnji poljoprivredni sajam (22. mart – 2. april), koji vredi posetiti, a naročito deca i mladi.

Prvi sajam  je održan još 1823. godine u sidnejskom predgrađu Paramata i najveći je ovakve vrste u ovom delu sveta, čiji je organizator Kraljevsko udruženje poljoprivrednika Novog Južnog Velsa.

Godine 1869. sajam dobija novu adresu, i to u parku Princ Alfred, zatim punih 116 godina, tačnije od 1981. održavao se u Mur parku, da bi konačno 1998. godine bio premešten na današnju lokaciju u Olimpijskom parku.

Organizatori očekuju da će sajam ove godine posetiti preko 800.000 ljudi iz zemlje i inostranstva.

Imajući u vidu da ovaj događaj dnevno poseti na desetine hiljada posetilaca, a gužva je velika, organizatori preporučuju da je najsigurnije koristiti javni prevoz, odnosno železnicu preko Stratfilda ili Lidkomba.

I ove godine možete videti razne poljoprivredne izložbe, takmičenja u raznim disciplinima, nabaviti poljoprivredne proizvode po umerenim cenama, prisustvovati koncertima, vatrometu, dobro pojesti i uživati u svemu onome što jedan vašar može da ponudi.

Za sve dodatne informacije posetite internet prezentaciju: www.eastershow.com.au

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here