Vesti
Dejan Vasiljević

Sidnejski Kingsi su na samo korak od osvajanja prve titule prvaka Australije u poslednjih 17 godina. Posle dva meča u finalnoj seriji NBL vode protiv Džekdžampersa sa Tasmanije 2:0 u pobedama, a aspolutni junak finala je naš Dejan Vasiljević.

Sjajni Srbin je naročito drugi meč u Hobartu odigrao kao u transu i sa 20 postignujtih poena bio najzaslužniji za pobedu svog tima od 90:86. Vasiljević je u završnici meča postigao i odlučujuču trojku, ali tada je na sebe navukao gnev pune dvorane domaćih navijača. Do te mere da je posle utakmice primio i pretnje smrću!

Publiku na Tasmaniji je očigledno žestoko isprovociralo Dejanovo radovanje, kada se posle pogođene trojke sa preko sedam metara nekoliko puta udario pesnicom u grudi, gledajući u pravcu tribina.

– Verovatno sam malo preterao s radovanjem na kraju – iskren je Vasiljević, koji je međutim imao samo reči hvale za ambijent tokom utakmice. – To je verovatno najbolja atmosfera na gostujućem terenu u kojoj sam ugrao ove sezone. Dvorana je bila raspordata, a 5.000 ljudi je stvaralo zaglušujuću buku sa tribina.

Ipak, čak ni zapaljiva atmosfera, ni Dejanovo prenaglašeno radovanje ne daju za pravo bilo kome da profesionalnom košarkašu preti smrću. A, upravo se to dogodilo posle meča.

– Kada navijači počnu da vređaju i da vam se lično obraćaju, morate ih ućutkati i uživati u trenutku. Ali, kada neki shvate stvari previše lično, onda mi to baš ide na živce – kaže Vasiljević.

Pretnje je otkrio kada je posle meča otvorio društvene mreže.

– Bilo je vređanja dok smo izlazili sa terena posle utakmice, ali kada sam na telefonu otvorio društvene mreže, našao sam u porukama i pretnje smrću – otkrio je Vasiljević u razgovoru za SEN radio.

Iako nikome nije svejedno da pročita takve poruke, Vasiljević je ipak prešao preko svega.

– To je život profesionalnog sportiste i mi jednostavno moramo da se ne obaziremo na takve stvari. Obrisaću te preteće poruke, nasmejati se i otići svojim poslom – poručio je Dejan Vasiljević.

Meč lopta za Sidnej

Košarkaši Kingsa večeras imaju priliku da osvoje titulu šampiona NBL. U trećoj utakmici finala dočekuju Džekdžamperse u “Kudos areni” u sidnejskom Olimpik Parku i ukoliko zabeleže pobedu osvojiće letvrtu titulu u istoriji kluba. Poslednji put Kraljevi su bili šampioni Australije 2005. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here