Eparhijabacka.info
Vaskršnja trpeza za korisnike Narodne kuhinje Eparhije bačke

Na dan praznovanja najradosnijeg hrišćanskog praznika, Vaskrsenja Hristovog, u nedelju, 24. aprila 2022. godine, Narodna kuhinja Eparhije bačke je u svojim prostorijama priredila vaskršnji ručak za beskućnike i sve potrebite koji su se za vreme vaskršnje trpeze našli pored hrama Vaznesenja Gospodnjeg na Klisi u Novom Sadu.

Vaskršnju trpezu je blagoslovio protojerej-stavrofor Branko Ćurčin, nastojatelj hrama Vaznesenja Gospodnjeg na Klisi i tom prilikom čestitao okupljenima Praznik nad praznicima, rekavši da se radujemo Hristu Vaskrslome slaveći trijumf Života nad smrću, Ljubavi nad mržnjom, Istine nad laži i Dobra nad zlom.

U pripremi vaskršnjeg ručka učešće su uzele i parohijanke pri hramu Vaznesenja Gospodnjeg. Korisnicima Narodne kuhinje kojima se redovno dostavlja obrok je takođe dostavljen vaskršnji ručak.

Narodna kuhinja Eparhije bačke osnovana je sa blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa bačkog dr Irineja, a počela je sa radom 9. novembra 2020. godine. U narodnoj kuhinji Eparhije bačke do sada je podeljeno preko 55 hiljada obroka, gde se trenutno hrani 136 korisnika.

Dobrotvorna ustanova Eparhije bačke zahvaljuje svim dobrotvorima i priložnicima iz zemlje i rasejanja koji pomažu rad Narodne kuhinje, uz molitvene želje da im Vaskrsli Hristos podari izobilje dobara nebeskih i zemaljskih.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here