Vaspitavanje nije laka stvar

0

Trener Partizana Duško Vujošević dan posle utakmice sa FMP-om u novobeogradskoj Hali sportova priznao je da je pogrešio što je uhvatio za gušu Bogdana Bogdanovića…
– Reagovao sam u afektu, sigurno sam pogrešio, ali ništa više ne mogu da ispravim. Ne želim da zvuči kao opravdanje, ali svaki čovek ima granice strpljenja, a ničije nije beskrajno – izjavio je Vujošević u intervjuu za beogradski "Sport".
Treneru crno-belih je najžalije što se sve odigralo pred publikom, TV kamerama, novinarima…
– Mnogo mi je žao što se sve desilo javno, pred publikom, pa sada svi bruje samo o tome. Ali, pitajte moje igrače, ne samo ovu generaciju, o našem međusobnom odnosu. Oni su dobili toliko ljubavi, topline i moje posvećenosti, o čemu neki drugi mogu samo da sanjaju. Naravno, to uključuje i Bogdanovića. Pre mog povrtka u Partizan bio je 12-13. igrač – dodao je trener crno-belih.
– Najgore je to što jedan trener može da uradi da pusti mladog i supertalentovanog igrača da radi šta hoće. Ko je još rekao da je vaspitanje igrača laka stvar? Gest je bio javno, pred očima nekoliko hiljada gledalaca i, najmanje što mogu da kažem je da nije prijatno. Nikome od nas. Ali, ne može ni da se izbriše, toga sam svestan i, šta ćemo sad? Kada si u fokusu poput Bogdanovića, moraš da si jak, ne samo u duelima. Ako je mogao da izdrži sve lepo što mu je košarka donela, mora da se nosi i sa ovim poslednjim. A znam da je bilo neprimerno što sam javno, u afektu, reagovao.
 

Otkud toliko dušebrižnika?
Vujošević nije propustio priliku da odgovori ni "dežurnim dušebrižnicima":
– Sigurno da me, sve ono što se dešava u poslednje vreme, dovodi u neko stanje da se u određenim momentima slabije kontrolišem. Nije odbrana, ali je istina. Sada svi pokazuju brigu za zdravlje Bogdanovića, a gde je bila ta briga za Bogdana kada se dešavalo ono što se dešavalo tokom nedavnog večitog derbija. A ovoga puta toliko dušebrižnika…

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here