Marina Pešić
DVA SPEKTAKLA: Grupa Vatra

Grupa Vatra će posle dvostrukog pomeranja koncerata zbog tehničkih problema konačno ponovo nastupiti u Srbiji. Hrvatski bend prvo stiže u četvrtak, 21. decembra, u novosadski klub Gerila, a zatim sutradan u beogradsku Zapa Bazu.

Tokom karijere koja traje već 24 godine, sastav iz Virovitice je osvojio više od 10 diskografskih nagrada Porin, najviše zahvaljujući megahitu “Tango” po kom su i najpoznatiji u našoj zemlji. Uglas se redovno peva i duet sa Damirom Urbanom “Tremolo”, zatim “Saturn”, “Jantar”, “Gorim”, “Eskim”, “Saturn”, “Bilo je dobro dok je trajalo”, kao i pesma snimljena s pokojnim Masimom Savićem “Nama se nikud ne žuri”. Popularni Maks je bio njihov veliki prijatelj, pa frontmen Ivan Dečak najavljuje da će uz pomenutu, kao i numeru “Mali krug velikih ljudi”, koju je napisao za njega, na repertoaru biti i ponešto iz ranije faze rada prerano preminulog umetnika.

VEČAN: Masimo Savić

– Navratite, stoga, u Gerilu i Zapa Bazu, između ostalog i da slavimo život mog dragog prijatelja i velikog umetnika Masima Savića – poziva Dečak.

Vatra je nedavno objavila singl “Meni treba tako malo” kojim najavljuje rad na 11. albumu. Prethodno, deseto izdanje “Javi se kad stigneš” donelo je, pored naslovne balade, niz uspešnih singlova – “Nova godina nije se dogodila”, “Vidi kako se smiješ”, “Sva naša ljeta”, “Carstvo sunca”, Zajedno sami”, duet sa Božom Vrećom “Rum na usnama”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here