EPA-EFE/FILIP SINGER

Stranka Alternativa za Nemačku (AFD) je važan igrač u širenju ruske propagande u Nemačkoj.

Ovo je izjavio predsednik Kancelarije za zaštitu ustava, nemačke unutrašnje obaveštajne službe Tomas Haldenvang.

AFD ima poslanike u Bundestagu i parlamentima svih nemačkih pokrajina.

– Prenošenje ruskih narativa iz delova ove stranke doprinosi širenju desničarskog ekstremizma u Nemačkoj, dok se u ovim krugovima čak pevala i Putinova pesma – rekao je Haldenvang za televiziju ARD.

Nemačka sigurno ima jednu od najstabilnijih demokratija na svetu, rekao je Haldenvang. Međutim, “demokratija je sve više pod pritiskom. Mi zapravo vidimo napade na ovu demokratiju sa različitih strana, iznutra i spolja”.

Rusija, na primer, pokušava da destabilizuje demokratski sistem u Nemačkoj na više nivoa. Širi se narativ da Kremlj vodi rat protiv Ukrajine i zato što je Zapad navodno narušio ruske bezbednosne interese.

Haldenvang je rekao da su takve narativne obrasce, između ostalih, sprovodili delovi AFD. “Oni imaju dobre kanale u širokim krugovima stanovništva. U tom pogledu više nema potrebe za ruskim medijima, jer i nemački mediji u ovoj sredini usvajaju te narative.”

9 COMMENTS

  1. АФД је једина њемачка патриотска партија која жели да заустави ширење ислама у Њемачкој којој смета вазална политика њемачке према Америци. Смета им да Њемачка помаже Украјину што дводди до јаке инфлације и опадања животног стандарда. Кад их у парламенту питају у вези рата у Украјини , они одговоре то нине наш рат.

      • Nacista ima u svim strankama Nemacke. Clanovi te partije su i stranci sa nemeckim drzavljanstvom. Vladajuce partije imaju trenutno vise karakteristika nacizma nego AFD… zabrana ruskih umetnika koji su vec 300 godina pod zemljom, diskriminacija ljudi ruskog porekla,… pre toga masivna diskriminacija nevakcinisanih protiv Korone…itd.

  2. Svako zna iz kojeg gnezda se iszlegla ova neofasisticka stranka. Svi koji ovu vrlo opasnu stranku podrzavaju negiraju Jasenovac, Gradisku, Banjicu i sve ostale uzase iz ne tako davne proslosti.
    Nema neke velike razlike izmedju ove strranke i svih ostalih stranaka i pojedinaca koji se raduju tudjoj nesreci izazvanom agresijom i ratnim uzasima.

    • Ta stranka je samo opasna po vladajuce stranke i vazalski odnos Nemacke prema Americi. Zato ih oni i trpaju u eksremisticki cosak. Inace traze povlacenje priznanja Kosova kao nezavisne drzave.

  3. А кога ви то комунисти подржавете?
    Зашто то партизани нису ослободили Јасеновац ?
    Зато што су усташе добиле време да пређу у партизане , и тако се притаје до 90’тих
    Колико је пута Тито био у Јасеновцу ?
    Да тачно 0 пута
    Никад

    🇷🇺☦️🇷🇺

  4. Taj Tomas Haldenvang je clan partije CDU i pokusava na sve nacine da suzbije partiju AFD koja se jedina sa Die Linke in die basis zalaze za pregovore a ne za rat kao sto to cine vladajuce partije.
    U nemackim medijima vlada jednoumlje. Cim neko izrazi misljenje koje je suprotno vladajucim strukturama oni ga poklope…

  5. Kako se u komentarima odmah prepozna Gebelsovska propaganda – ko ima svoj stav i mišljenje – on je fašista (pokrivalica za projektovanu Zapadnu politiku). Smešni ste bre više !!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here