Veče folkolora za Nenada Đukića

0

Program za dušu prijatelja: Članovi KUD-a "Branko Radičević"
 

Njegovi drugari iz ansambla želeli su da ovo veče posvete svom prijatelju, momku sa kojim su se družili svi, a tim povodom pozvani su i drugi foklorni ansambli iz Beča.
Đukić, koji je bio rado viđen gost i voljen zbog svog vedrog duha, dugi niz godina bio je član KUD "Branko Radičević".
 

Bečka foklorna društva su, u čast Đukića, priredila dvočasovni program, koji je otvorio Borislav Kapetanović, rukovodilac koji se u ime kluba i Nenadove porodice zahvalio svima na odazivu.
 

Puno obaveza

KUD "Branko Radičević" ima u narednom periodu mnogo obaveza. Društvo prvo gostuje u Nirnbergu klubu "Karađorđevići", koji 6. marta organizuje proslavu Dana žena u svojim prostorijama.
Već 13. marta gostuje KUD "Stevan Mokranjac" u Beču, na njihovoj priredbi sa gostima iz domovine, a 20. marta se takmiči na smotri foklora u Austriji koja se održava u Gmundenu.

U salu škole u 12.bečkom okrugu bilo je preko 300 ljudi, koji su došli da na ovaj način odaju počast Đukiću.
 

Kapetanović je naglasio da će njegovi drugari u njegovo ime odigrati koreografiju koju je Nenad poslednji put odigrao na koncertu i koreografiju koju mu sudbina nije dala da nauči.
 

Zatim se u ime porodice zahvalila njegova sestra Sandra koja je poklonila svojim drugarima iz KUD-a stihove posvećene Nenadu. Program koji su otvorili najmlađi igrači Branka Radičevića vlaškim igrama vodila je mlada Jelena Paunović.
 

Na sceni su se potom smenjivali ansambli KUD "Bambi" "Jedinstvo", "Stevan Mokranjac" i na kraju domaćini sa prvim izvođenjem nove koreografije igara iz Pčinje.
Članovi "Branka Radičevića" se zahvaljuju i putem "Vesti" svima koji su učestvovali na ovoj manifestaciji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here