Promo
"Veče Jahorine" u Beogradu

U Beogradu je održano “Veče Jahorine” na kojem su predstavljeni rezultati Olimpijskog centra “Jahorina” u protekloj sezoni i planovi za predstojeću sezonu. Direktor tog Centra Dejan Ljevnaić je obelodanio da je prethodna zimska sezona bila najuspešnija u istoriji Olimpijskog centra “Jahorina”.

– Imali smo više od 144 dana skijanja, broj skijaša i vožnji uvećan je za više od 225 odsto i ostvaren je indirektan prihod od više od 125 miliona KM. Letnja sezona bila je za nas najveće oduševljenje, jer je za 900 odsto premašila rezultate prethodne – kazao je Ljevnaić.

On je dodao da se vredno radilo na pripremama za novu zimsku sezonu.

Direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić

– U Jahorinu je ovog leta uloženo više od 30 miliona KM. Najznačajniji novi projekat je svakako izgradnja najnovije gondole, koja je izgrađena na trasi koja je najmanje izložena vetru i koja može da radi u najtežim okolnostima. Uz gondolu smo izgradili i tri nove staze dužine pet kilometara – kazao je Ljevnaić.

On je naglasio da su urađene i staze, novi sistemi za osnežavanje i jezera, novi sistem ski-data, kapija.

Vanja Udovičić i Dejan Ljevnaić

Ljevnaić je rekao da se gradi i olimpijski plamen, kojim će simbolično kada ga zapale započeti novu sezonu. Pored velikih ulaganja u infrastrukturu, na Jahorini se trenutno gradi i šest novih hotela. On je najavio velike koncerte Saše Matića za 30. novembar, Brajana Ferija za 7. decembar, Đorđa Davida za 13. decembar, Ace Lukasa za 28. decembar i brojne druge, kao i mnogo promotivnih perioda i popusta.

Aleksandra Prijović

Ljevnaić se zahvalio svima, počevši od srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika koji je kako je istakao, sigurno najzaslužniji, potom Vlade Republike Srpske, svim zaposlenima u Olimpijskom centru “Jahorina”, koji su radili svakodnevno prekovremeno i svakog vikenda i u veoma kratkom roku ostvarili vredne rezultate.

Tradicionalnoj svečanosti u organizaciji Olimpijskog centra “Jahorina” prisustvovali su i ministri u Vladi Srbije – Ivica Dačić, Goran Trivan, Aleksandar Antić, Zoran Đorđević i Vanja Udovičić.

Nataša Bekvalac

Takođe, gosti svečanosti bile i brojne javne ličnosti, među kojima su i glumci Milutin Mima Karadžić i Katarina Žutić, muzičke zvezde Aleksandra Prijović, Nataša Bekvalac, Aco Pejović, Đorđe David i Nikola Rokvić, ali i mnogi drugi.

Bio je tu i predsedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Staša Košarac, predsednik Privredne komore Republike Srpske Borko Đurić.

Predsednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina Nedeljko Elek

Vredni ugovori

Potpisani su ugovori o saradnji sa “Skijalištima Slovenije”, “Skijalištima Crne Gore” i “Ski centrom Bjelašnica”, a ugovor sa “Skijalištima Srbije” je spreman, kazao je Ljevnaić.

Direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović

Obnovljen olimpijski sjaj 

Direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović istakao je da mu je posebna čast i zadovoljstvo što je Predstavništvo, radeći na promociji Olimpijskog centra “Jahorina” postalo deo projekta Vlade Srpske kojim ona Jahorini vraća stari sjaj.

– Ovaj projekat je od početka imao bezrezervnu podršku srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika, što je dovelo do toga da Jahorina sija kao 1984. godine – kazao je Cicović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here