Veče sa umetnicima

0

 

DOBRO SARAĐUJU: Gosti sa domaćinima

 

 

"Austrija je jedna od zemalja zapadne Evrope u kojoj ima najviše iseljenika sa područja bivše Jugoslavije, posebno Srbije, ali malo učestvuje u kulturnom životu. Kada kažem učestvuje ne mislim samo na umetnike, već na sve koji vole umetnost, kulturu i naš jezik", rekla je Mirel Tomas, predsednik udruženja "Bečke poete".

Pasulj za sve

"Jedinstvo" je za svoje goste, sa kojima je započelo saradnju na polju kulture, pripremilo posebnu gozbu – pasulj sa suvim mesom.

 

Uprava kluba na čelu sa predsednikom Krstom Petrišorevićem iznenadila je tim potezom sve prisutne.

Ona navodi da se važnost našeg jezika primetila kada su i Austrijanci počeli da ga ističu kroz razne manifestacije kao što je bila "Pridruži se", koja je održana krajem prošle godine u bečkoj Većnici.

– Sa ovim ili onim porukama počinje da se budi svest o važnosti našeg jezika i naše kulture, a time i da se popravlja loš imidž srpskog naroda koji je godinama preovladavao u medijima – podsetila je ona dodajući da se tome mora stati na put.

– Baš zbog toga potrebno je da mnogi prikažu svoju umetnost od poezije, slikarstva, pa sve do ručnih radova koji važe za posebno tradicionalno stvaralaštvo. Umetnost može biti predstavljena i u malim prostorima kao što je i klub "Jedinstvo" u Švehatu.

 

Uvek se počinje sa malih bina i malih prostora. Ako je bina na kojoj se nešto predstavlja mala ne mora da značiti da je umetnost koju umetnik tamo predstavi mala – smatra Mirel Tomas, predsednik udruženja "Bečke poete". 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here