Vesti
Ansambl Lazarikon i glumica Dijana Jovičić

Crkvena opština Sveti Nikola u sidnejskom predgrađu Blektaun, u prošlu nedelju bila je domaćin kulturno-umetničke večeri, posvećene istoriji, duhovnosti i tradiciji srpskog naroda.

Na praznik Svetih kraljeva Milutina i Dragutina njihove majke kraljice Jelene, u crkvenoj sali prikazan je bogat repertoar naših izvornih i duhovnih pesama, kao i izbor poezije.

Publika je uživala u programu

Za muzički deo programa bili su zaduženi članovi ansambla Lazarikon iz crkve Svetog kneza Lazara u Aleksandriji, dok je stihove iz savremene srpske poezije govorila glumica Dijana Jovičić.

Priliku da se predstave imali su i mladi izvođači

„Na najlepši način je izražena zahvalnost svim ocima naše kulture, utemeljene na Jevanđelju. Najlepši izraz rodoljublja i bogoljublja predstavili su VIS Lazarikon iz sidnejske Lazarice i glumica Dijana Jovičić, koji su izvodili srpske izvorne pesme i savremenu poeziju. Blektaunska publika je sa oduševljenjem i izrazima velike zahvalnosti pozdravila ovaj nastup, uz želju da se što češće održavaju večeri kulturnog i duhovnog karaktera“, objavljeno je na zvaničnoj fejsbuk stranici crkve Svete Nikole u Blektaunu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here