Z. Mirković
ZA TRPEZOM: Članovi kluba i prijatelji na okupu

Klub Jedinstvo iz Švehata proslavio je Dan žena familijarnom večerom. Najstariji naš klub u Donjoj Austriji od svog osnivanja održavao je sedam do osam velikih manifestacija godišnje, među kojima je jedna od bitnih bila i proslava Dana žena.

“Svaka od tih manifestacija bila je po nečemu specifična i okupljala je više stotina ljudi. Vremenom se broj posetilaca smanjio, a pandemija je sve prekinula. Imali smo dobre orkestre, za svaku ženu buket cveća i parče torte, kao i mnogo toga još. Jedne godine smo Dan žena obeležili i zajedno sa opštinom Švehat. Ali posle korone i finansijske krize odlučili smo da proslavu Dana žena više ne održavamo u velikim salama sa muzikom uživo, već u svojim prostorijama, kao familijarno veče”, objasnio je predsednik Jedinstva Krsta Petrišorević.

Bogat program

Tako je bilo i ovaj put i Petrišorević je u klubu okupio parove, nije želeo da prihvati muškarce bez svojih supruga. Atmosfera na obeležavanju Dana žena bila je praznična, uz bogat program. Petrišorević je pripremio bogatu trpezu, a roštilj je na licu mesta pripremao Mića Pudarević, i to na specijalni način, roštilj sa glinenom posudom. Na ulazu u klub Petrišorević je svakoj dami uručio saksiju sa ljubičicom, a kasnije za večerom ih je darivao i parfemom. Umesto muzike uživo puštana je muzika preko Jutjuba, a atmosfera je bila vesela do kasno u noć. Posebno je prisutne razgalila i bogata tombola sa 124 nagrade, od kojih su četiri bile glavne. Po tradiciji prva nagrada je bila ženski seksi donji veš, a nagradu je dobio Vladan Ceha, koji je oženjen Rumunkom Marijom. On i njegova supruga su dobili tri od četiri glavne nagrade, i još par drugih. Večeri je prisustvovao i dugogodišnji prijatelj kluba Maks Rauh.

U toku večeri uručene nagrade
Hrana spremana kao u matici

Igranka u planu

Proslavom Dana žena Petrišorević je organizovao poslednju manifestaciju pred odlazak u njegovo selo Reku. Ali on već ima planove za kasniji period, to jest u junu želi da organizuje igranku u klupskom dvorištu pod nazivom Vidovdanska igranka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here