Vesti
Prve tri večeri Mekvori ulica bila je tesna da primi sve posetioce

Gradska opština Liverpul u jugozapadnom delu Sidneja organizuje zanimljiv festival hrane i razonode u centralnoj ulici Mekvori.

Manifestacija je počela 24. marta i trajaće sve do 23. aprila, i to svakog petka, subote i nedelje u tom periodu, od 18.00 časova pa sve do ponoći.

Festival se održava pod sloganom “Most blessed nights – eat, pray, love” (Najblaženije noći – jedi, moli se i voli), a upriličen je povodom velikih verskih praznika koji se obeležavaju u ovom periodu – katoličkog i pravoslavnog Uskrsa, muslimanskog Ramazana, kao i praznika koje proslavljaju ljudi drugih veroispovesti iz ovog dela grada.

Među prodajnim štandovima hrane u Liverpulu prisutni su naši izlagači, i to kafe restoran “Echo“, vlasnice Dragane Masojević Karne, s njenim čuvenim kolačima i tortama, kao i “Bona Fides“, kafe-restoran Duleta Kaluđerovića, čiji momci i devojke pripremaju raznovrsne palačinke.

Momci i devojke iz kafića Bona Fides

Velika je potražnja i za tradicionalnom hranom i napicima drugih zajednica, pre svega grčkim, turskim, indijskim i štandovima drugih naroda.

Što bi naš narod kazao: Ko voli, nek’ izvoli!

Vlasnica kafića Echo Dragana Masojević Karna i njeni kolači
Ražnjići sa roštilja
Kuvarske majstorije profesionalaca
Turski slatkiši i prava domaća kafa

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here