EPA/Andy Rain

Albanske vlasti potvrdile su da je većina njenih državljana, koji su ove godine prisilno vraćeni iz Velike Britanije, osuđena za razna krivična dela tokom boravka u Britaniji.

Broj letova za deportaciju u Albaniju povećan je otkako je ta zemlja prošlog meseca potpisla sporazum o zajedničkoj saradnji sa Velikom Britanijom, kako bi „odvratila ljude od ilegalne migracije“.
Britansko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je od potpisivanja sporazuma vraćeno više od 1.000 ljudi, od čega polovina dobrovoljno.
Pozivajući se na izjave pojedinih deportovanih, Bi-Bi-Si navodi da je nekima nuđen novac u zamenu da pristanu na deportaciju, a oni koji su na to pristali, bili su pušteni iz zatvora pre služenja minimalne zatvorske kazne, prema postojećem setu zakona koji se odnose na prestupnike iz inostranstva.
Jedan od deportovanih tvrdi da mu je ponuđeno 1.500 funti kako bi se vratio kući.
– Službenik za imigraciju je došao da nas vidi. Oni pitaju da li želite da se vratite u Albaniju ili da ostanete u Velikoj Britaniji. Objasnili su da ako se vratite, oduzimaju vam jednu godinu od zatvorske kazne – rekao je on.

1 COMMENT

  1. Ma neka ih u britaniji , albanci su najpogodniji i najpotrebniji britaniji , i ovi albanci iz Srbije sad kad nagrnu u EU , biznis u EU ima da procvjeta , oni su za EU i britaniju najpoželjniji narod , obrazovan za posebna zanimanja, izuzetnih kvaliteta
    Bravo albanci
    Samo nastavite svoj biznis ,

    👍🏻

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here