commons.wikimedia/Novoross

Ruska salata je kraljica svake praznične trpeze, jer se lako priprema, puni, a sastojci nisu skupi. Ali svi znamo kako je kada već “treći dan” jedemo rusku salatu sa mesom, ili na parčetu hleba.

Obično napravimo previše, pa imamo rusku salatu danima u frižideru. Morate biti oprezni, jer ova salata ima relativno kratak rok trajanja. Zbog majoneza, kuvanog krompira i mesa koje ste koristili – neki se prave sa šunkom, neki sa piletinom, a tu je i posna ruska salata – postoji šansa da se pokvari.

Prvo, ne ostavljajte je na stolu nakon što su se svi poslužili, uvek je vratite u frižider. Mnogi greše da rusko jelo samo pokriju folijom, što znači da u to jelo mogu da dospeju mikroorganizmi iz drugih namirnica u frižideru.

Rusku salatu uvek treba čuvati u frižideru u dobro zatvorenoj posudi, tako da vazduh i mikroorganizmi ne mogu da uđu. Negde ćete pročitati da je rok trajanja pet dana, ali vam savetujemo da ga čuvate na temperaturi od oko četiri stepena Celzijusa i pojedete u roku od tri dana, kako bi bio potpuno bezbedan.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here