Tanjug
Vojska Republike Srpske

Većina pripadnika Oružanih snaga BiH srpske nacionalnosti spremna je da pređe u Vojsku Republike Srpske, ako bi bila ponovo formirana, izjavio je za RTRS zamenik ministra odbrane Mirko Okolić i tako potvrdio ranije navode srpskog člana Predsedništva Milorada Dodika da bi u takvom scenariju 80 odsto Srba napustilo zajedničku vojsku.

Iz Ministarstva odbrane BiH požurili su da demantuju Dodika, tvrdeći da srpski vojnici i oficiri nisu bili anketirani. I Okolić kaže da nije bilo anketa, ali ističe da je navedeni podatak tačan.

– Dodik vlada tačnim podatkom i procentom, zato što ima nešto što je jače od ankete. Došlo se do toga tako što su pripadnici Oružanih snaga iz reda srpskog naroda dolazili kod svojih pretpostavljenih i starešina i svi su rekli ako do toga dođe da na njih mogu računati – ističe Okolić.

Okolić kaže i da su odnosi u Oružanim snagama narušeni, posebno nakon što je ministar odbrane Sifet Podžić, bez saglasnosti Predsedništva BiH, odložio vežbu sa Vojskom Srbije na Manjači.

1 COMMENT

  1. Ko sumlja u to.Naravno da bi Srbi presli u Vojsku Republike Srpske i vise od 90%i mozda jos poneki Bosnjak i Hrvat tako da bi namirili 100%.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here