Nova sezona Superlige Srbije u boksu već na startu donosi spektakl – večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana.

Nakon višegodišnje pauze na velikoj boks sceni dva kultna kluba vraćaju se u velikom stilu, međusobnim sudarom 28. decembra u hali Sportskog društva Crvena zvezda.

Maksimalnu borbu garantuju akteri susreta večitih rivala koji se već danima žestokim tempom spremaju za bitku koja sledi.

– Ove nedelje tempiramo formu za meč koji nam sledi sa Partizanom. Treniramo žestoko i obećavamo da ćemo pružiti veliki otpor, idemo na pobedu. Svima nama, kako meni tako i mojim kolegama iz kluba čast je što branimo boje Crvene zvezde I verujemo da u ovoj sezoni možemo mnogo, za početak cilj je plej of, a posle videćemo kako se sve bude odvijalo, zašto ne želeti i pobednički trofej, sve je moguće, boks je ovo – istakao je Nenad Jovanović as BK Crvena zvezda.

Večitom derbiju sa velikom dozom opreza pristupaju asovi izvcrno-belog tabora.

– Prvo kolo nam je donelo derbi sa večitim rivalom i mogu da kažem da ćemo pokušati da izvučemo pobedu. Neće biti lako jer nećemo biti na domaćem terenu, a protivik ozbiljan, kvalitetan tim i za respekt, mi ćemo se boriti svim snagama pa šta Bog da. Nakon toga idemo korak po korak, cilj je plasman u plej of Superlige – istakao je Igor Rogić, bokser Partizana.

Klupsko takmičenje 2020/21. startovalo je u Nišu mečom Grupe B između domaćina BK Naišus i BK Sombor. Prvu pobedu u novoj ligaškoj sezoni izvojevao je gostujući tim rezultatom 14:8.

Odlukom Bokserskog saveza Srbije Superligu čine samo domaći takmičari, dok stranci mogu učestvovati samo ukoliko imaju prebivalište u Srbiji duže od godinu dana. Takođe ono što je novitet je da svaka ekipa mora imati dva juniora (dve juniorske borbe), čime se podstiče razvoj srpskih nada.

U svakom meču boksuje se u devet težinskih kategorija. Sve mečeve će u direktnom televizijskom prenosu emitovati TV Arena Fight.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here