EPA/ANDY RAIN
Boris Džonson

Britanski premijer Boris Džonson odbacio je danas kritike zbog planova vlade da sprovede lokalne restriktivne mere ukoliko se pojave nova žarišta koronavirusa i aplikaciju za praćenje širenja virusa.

Opozicioni lider laburista Keir Starmer istakao je da oba sistema još nisu spremna, a Engleska treba da ublaži mere uvedene protiv širenja koronavirusa od 4. jula, preneo je Rojters.

Džonson je na to odgovorio da Britanija ima veoma efikasnu operaciju koja je osmišljena da obezbedi da se žarišta drže pod kontrolom.

– Neću se praviti… da je ta stvar pobeđena ili da je virus otišao … Moramo ostati budni i podržati lokalne savete u obavljanju njihovog vitalnog posla u sprovođenju lokalnih restriktivnih mera – istakao je Džonson izazivajući Starmera da pronađe bilo koju drugu zemlju koja ima funkcionalnu aplikaciju za praćenje.

Portparol Starmera je ukazao na Nemačku, u kojoj je veliki broj ljudi preuzeo aplikaciju i veliki broj zemalja koje su daleko ispred Britanije u smislu razvoja njihovih aplikacija poput Singapura i Južne Koreje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here