Foto: MN Press
Novica Veličković

Doskorašnji legendarni kapiten košarkaša Partizana Novica Veličković novi je član borda Fondacije KK Partizan “Dobro pamtim sve“.

Kako su saopštili crno-beli, Veličković je na tom mestu zamenio nedavno preminulog Dušana Dudu Ivkovića i tako postao deo upravljačkog tela uz Dragana Kićanovića i Ostoju Mijailovića.

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović izjavio je da mu je izuzetno drago što je Novica Veličković sa njima i što je po završetku igračke karijere postao deo Fondacije.

– On je neko ko oseća Partizan svim svojim srcem i ko će sigurno doprineti u njenom radu i razvoju, ali i biti spona između bivših i aktuelnih igrača. Na žalost, sudbina je tako odredila da smo u danu kada je praktično prva aktivnost Fondacije bila organizovana, a to je baš oproštajna utakmica Novice Veličkovića, izgubili legendarnog Dudu Ivkovića. Znam koliko je verovao u ideju naše Fondacije i neizmerno hvala njegovoj porodici i njemu što su uz tu ideju stali – rekao je Mijailović i dodao:

– Duda Ivković će u istoriji naše i svetske košarke ostati upisan zlatnim slovima, a mi ćemo sigurno sačuvati i uspomenu da to da je bio jedan od začetnika jedne sjajne i pre svega plemenite ideje o Fondaciji koja brine o bivšim igračima i cxlanovima Partizana – poručio je Mijailović.

Kako se navodi, od osnivanja Fondacije KK Partizan “Dobro pamtim sve“, aktuelni igrači odvajaju deo svojih primanja u humanitarne svrhe, a deo prihoda od utakmice Partizan – Efes, takođe je usmeren na pomoć u radu ove Fondacije.

Takođe, unikatni retro dresovi sa te utakmice, uskoro će se naći na humanitarnoj licitaciji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here