Tanjug

Lidl Srbija najavljuje da će od nove poslovne godine, koja u ovoj kompaniji počinje 1. marta, povećati zarade zaposlenima, a za one koji rade kao prodavci u 57 Lidl prodavnica u Srbiji, povećanje će iznositi oko 10 odsto, saopštio je Lidl.

Navode da od dolaska Lidla u Srbiju, zaposleni ove kompanije imaju konkurentne uslove rada, a pomenuta povećanja dolaze nezavisno od nedavne promene minimalne zarade u Srbiji.

Uz to, Lidl Srbija je kao trgovinski lanac, specifičan po tome što zaposlenima na operativnim pozicijama u prodaji i logistici prilikom zaposlenja ugovorom unapred garantuje godišnja povećanja zarade do navršene četiri godine na datoj poziciji.

Ističu i da Lidl Srbija svojim zaposlenim osigurava i dodatne benefite, kao što su privatno zdravstveno osiguranje sa uključenim sistematskim pregledom i prigodna davanja povodom važnih datuma, kao što su pokloni za decu školskog uzrasta, pokloni deci za Novu godinu, poklon kartice za kupovinu u Lidlu povodom novogodišnjih praznika i slično.

Benefiti i ostali uslovi koje kompanija Lidl Srbija obezbeđuje svojim zaposlenima svrstavaju je među najpoželjnije poslodavce u Srbiji, saopštavaju iz Lidla.

Podsećaju da je ova kompanija nedavno drugi put zaredom dobila evropski prepoznati sertifikat Top Employers Instituta (Naj poslodavac), koji stavlja u fokus odnos kompanije prema zaposlenima i izdvaja one koje su u toj oblasti postigle najviše standarde.

Prestižno priznanje Top Employer 2022 dobila je od instituta Top Employers Institute koji je Lidl prepoznao kao najpoželjnijeg poslodavca i u 24 druge zemlje, pa je tako Lidl Srbija nosilac i „Top Employer Europe” sertifikata.

Tim povodom izvršna direktorka Direkcije Ljudski resursi u Lidlu Srbija, Ivana Marković je istakla da za ovu kompaniju, kreiranje atraktivnog radnog okruženja znači pružanje mogućnosti svim zaposlenima da se razvijaju u skladu sa svojim potencijalima, ali i da postignu željeni balans između poslovnog i privatnog života.

„ Svesni smo da su zaposleni nosioci našeg uspeha na svim poljima. Aktivna briga o njihovom profesionalnom razvoju i zadovoljstvu je ono što nas, drugi put zaredom, dovodi na sam vrh ove prestižne liste” istakla je Marković.

Dodala je da će jedna od ključnih tačaka u ovoj godini, pored permanentnog rasta tima i zapošljavanja velikog broja novih kolega u novom Logističčkom centru u Lapovu, biti razvoj kompetencija zaposlenih.

Kompanije koje se sertifikuju kao najbolji poslodavci jesu one koje dobrobit i razvoj zaposlenih stavljaju u fokus svojih poslovnih aktivnosti, istovremeno im pružajući sigurno i fer radno okruženje, navodi se u saopštenju.

Iz Lidla ističu i da Top Employers Institute procenjuje prakse kompanija na osnovu odgovora dobijenih u upitniku koji sadrži više od 350 pitanja u vezi sa svim procesima koji se tiču upravljanja ljudskim resursima, pored kojih se obavezno dostavljaju i dokazi o njihovoj primeni.

Detaljna analiza svih procesa vezanih za upravljanje ljudskim resursima podeljena je po oblastima kao što su radno okruženje, odnos prema zaposlenima, liderstvo, etika, promovisanje brenda poslodavca i razvoj zaposlenih.

„ S obzirom na izazovnu godinu, koja je, kao i prethodna, uticala na poslovanje kompanija širom sveta, Lidl Srbija pokazuje da je primena dobrih praksi iz oblasti ljudskih resursa prioritet. Oni nastavljaju da se suočavaju sa svim izazovima koje donose promene kojima smo svakodnevno okruženi, neumorno radeći da pozitivno utiču na živote svojih zaposlenih”, izjavio je izvršni direktor Top Employers Institute David Plink.

Lidl, kao deo nemačke Švarc grupe jedan je od vodećih prehrambenih trgovinskih lanaca u Nemačkoj i Evropi, koji posluje u 32 zemlje širom sveta, ima oko 11.550 prodavnica, kao i više od 200 logističkih centara i skladišta u 30 zemalja sveta, navodi se u saopštenju.

Lidl je u Srbiji svoje prve prodavnice otvorio u oktobru 2018. godine i trenutno ima 57 prodavnica u 34 grada.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here