EPA/Sascha Steinbach
Dejan Ljubičić i Nikola Urošević u duelu

Veliki trijumf crno-belih! Fudbaleri Partizana pobedili su ekipu Kelna sa 1:0 na RajnEnergi stadionu u meču trećeg kola D grupe UEFA Lige konferencije.

Ovom pobedom izabranici Gordana Petrića preuzeli su prvo mesto na tabeli sa istim brojem bodova kao i Nica (pet).

Odlično su crno-beli počeli meč. Poveli su već u devetom minutu pogotkom Svetozara Markovića. Slobodan udarac izveo je Bibras Natho, a defanzivac Partizana odlično skočio i udarcem glavom matirao odbranu Kelna.

Domaći tim je nakon toga imao mnogo više od igre, napadao, vršio pritisak na poslednju liniju crno-belih, ali su defanzivci Partizana uspešno odolevali svim napadima. Najbolju priliku za izjednačenje u prvom poluvremenu imao je Jermen Adamjan, ali je iz dobre pozicije u 23. minutu pogodio prečku.

S druge strane, i Urošević je u finišu prvog poluvremena mogao da duplira prednost, ali nije imao sreće, pogodio je stativu.

U drugom poluvremenu igrači Kelna su još više pojačali tempo, pogotovo u prvih 20-tak minuta u nastavku. Međutim, to je otvorilo više prostora za napadače Partizana, pa su Holanđanin Kvinsi Menig i novajlija Andrija Pavlović u dva minuta imali dve sjajne šanse, ali je golman domaćeg tima Švebe oba puta odlično intervenisao.

Do kraja meča ponovo su nemački fudbaleri napadali, ali je uprkos brojnim napadima Kelna opet najobolju šansu imao Partizan, odnosno Andradea, ali se obrukao u 91. minutu. Dobio je loptu od Rikarda, izašao sam ispred golmana Kelna, ali je šutirao pravo u njega.

Srećom, to nije koštalo crno-bele iako je španski sudija produžio meč čak sedam minuta.

Na kraju, velika pobeda Partizana. Keln je ovaj meč dočekao na prvom mestu, ali sad su ga crno-beli skinuli sa te pozicije i zauzeli njegovo mesto.

Ujedno, ovo je revanš Partizana za težak poraz u Kelnu davne 1974. godine kada su u trećem kolu Kupa UEFA crno-beli poraženi sa 5:0 i eliminisani iz daljeg takmičenja.

Novi meč dva tima sledi već za nedelju dana u Beogradu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here