Tanjug/AP
Olga Danilović

Dve teniserke u paru su došle sve do samog finala, ali nisu imale snage, pa ni malo sportske sreće da na kraju podignu trofej. Poražene su od Viktorije Kuzmove i Aranče Rus tek posle super-tajbrejka u trećem setu – 2:1 (3:6, 7:5, 10:7).

Treba uzeti u obzir da su Kuzmova i Rus bile prve nositeljke na ovom turniru, ali i pohvaliti borbu Bušar i Danilovićeve, koje su odigrale zaista fantastično i ne bi bilo nezasluženo i da su one na kraju izašle kao pobednice.

Prvi set pripao je dubl paru u kojem se nalazi naša teniserka. Već u drugom gemu su Danilović i Bušar oduzele servis protivnicama, ali su ove uzvratile samo gem kasnije. Konačan udarac videli smo u osmom gemu, kada su srpska i kanadska teniserka ponovo došle do brejka, a onda iskoristile drugu set loptu gem kasnije.

Drugi deo igre bio je jako dinamičan, a Danilović i Bušar žaliće zbog velike propuštene prilike. Imale su ove dve teniserke 1:4 uz dva brejka prednosti, ali su onda dopustile rivalkama četiri uzastopna gema i počele da strepe za osvajanje seta. Na kraju, Kuzmova i Rus su u 12. gemu napravile brejk i odvele nas u super-tajbrejk.

I u njemu je viđena ogromna borba. Držale su se Bušar i Danilovićeva sve do pred sam kraj, kada su dva puta uzastopno prepustile mini-brejk rivalkama kod rezultata 6:7 u njihovu korist. Na kraju, od 4:7, baš kao u drugom setu, Rus i Kuzmova vezale su šest poena i osvojile titulu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here