Foto: Tanjug/AP
Novak Đoković Holger Rune

Mladi danski teniser Holger Rune dospeo je u centar pažnje teniske javnosti pošto je kritikovao sistem bodovanja ATP, koji je, da bi zadržao format tokom pandemije koronavirusa , zamrzao bodove iz 2019. godine i na taj način onemogućio Runea i mnoge druge igrače da imaju daleko bolji plasman. Rune je komentarisao situaciju u svetskom tenisu, a velike pohvale izneo je na račin najboljeg igrača planete Novaka Đokovića.

Rune, koji ima 18 godina, već je najbolje rangirani Danac na ATP listi, a nedavno je nastupao na „NextGen“ turniru u Milanu i eliminisan je u grupnoj fazi – savladali su ga Karlos Alkaras i Brendon Nakašima, a osvario je pobedu nad Huanom Serundolom.

Rune je opisao svoj prvi susret sa Novakom Đokovićem.

– Imao sam 14 godina i u Monaku sam trenirao sa Novakom. On me je tada pitao da li mi se dopada način na koji igram tenis i ja sam rekao da sam zadovoljan. On je rekao da je to dobro i da je važno. U to vreme mi je bilo čudno zašto me je to pitao, ali sam kasnije, posle dosta razmišljanja, shvatio da je to zaista bitno. Ne treba samo taktički da igrate na dobar način, morate i sebe da zadovoljite. Đoković mi je rekao toliko pametnih stvari. Rodžer Federer i Rafael Nadal se često spominju u kontekstu toga da su dobri prema mladim igračima, ali onaj koji najviše daje je Novak. Nisam čuo da Rodžer i Rafa mnogo savetuju klince, možda to rade sa svojim zemljacima. Ali što se mene tiče, stvar je jasna – Novak je najdarežljiviji po pitanju savetovanja – izjavio je Holger Rune za portal „Sportskeeda“.

– Igrao sam protiv Novaka meč US opena. Ako potoji nešto u ovom sportu što je ‘prva klasa’, onda je to to – rekao je mladi Danac.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here