EPA/Marijan Murat

Nemački Lidl kreće s velikim promenama, i od oktobra izbacuje nekoliko proizvoda iz svog asortimana.

Ovaj diskontni lanac nije jedini, jer je i njegov konkurent Aldi ranije najavio da više neće prodavati pojedine proizvode.

Reč je o tome da trgovci žele da daju primer u smislu održivosti, i zato se nove odluke posebno odnose na proizvode poput mleka, mesa i mesnih prerađevina, piše Fenix Magazin.

U budućnosti verovatno u ponudi više neće biti ni voća i povrća koje se doprema avionom, a kompanija se nada da će to rezultirati manjim zagađenjem životne sredine.

Lidl menja ponudu mesnih i mlečnih proizvoda, i od oktobra 2023. kupci če u tom diskontnom lancu moći da kupe samo govedinu u nivoima uzgoja tri ili četiri, koji podrazumevaju više standarde dobrobiti životinja. Meso bi i dalje trebalo da dolazi isključivo iz Nemačke.

Promena asortimana planirana i za 2024. godinu

Nešto kasnije dolazi i do promene u asortimanu mleka: od početka 2024. godine, potrošači u Nemačkoj moći će da kupe samo sveže mleko i mleko bez laktoze Lidlovih robnih marki, u nivoima uzgoja tri ili četiri.

Tokom godine trajno mleko, a time i celokupni asortiman konzumnog mleka, takođe će se prebaciti na viši nivo uzgoja – tri.

Konzumno mleko Lidl i dalje će dolaziti 100 odsto iz Nemačke. To znači da će diskont svoj sadašnji cilj ostvariti godinu dana ranije od planiranog, pišu nemački mediji.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here