”Velike sile ne žele jakog premijera kao što je Vučić”

0

Odlučio da kaže neke stvari koje premijer ne može: Aleksandar Vulin
 

"Ja nisam član SNS-a i mogu da kažem neke stvari koje predsednik Vlade ne bi trebalo da kaže. Neće velike sile predsednika vlade Srbije koji ima podršku 50 odsto glasača", kazao je Vulin za Radio-televiziju Srbije.

On je ponovio da cenzure nije bilo i da su optužbe neutemeljene.

 

LDP: Izjava ministra Vulina neprihvatljiva

Portparol LDP Jovan Najdenov ocenio je za agenciju Beta da je "neprihvatljiva" izjava ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandra Vulina koji je povodom optužbi na račun Vlade Srbije da je tokom vanredne situacije sprovodila medijsku cenzuru, rekao da velikim silama ne odgovara premijer Srbije koji ima podršku 50 odsto glasača.
"Ta izjava je neprihvatljiva jer predstavlja licemerje koje je prisutno godinama i decenijama u političkom životu u Srbiji, pogotovo kod onih koji su na vlasti", rekao je on dodajući da se tu radi o dvostrukom stavu u odnosu na domaću javnost i u odnosu sa zemljama Zapada.

"Ne znam da li ćemo o pitanju cenzure razgovarati na naradnoj sednici Vlade ali znam da je premijer pet-šest puta pitao predstavnike OEBS-a šta je to cenzurisano tokom vanredne situacije, kome je to bilo onemogućeno da govori čak i neistine? Odgovor sa druge strane je bilo ćutanje", kazao je Vulin za Radio-televiziju Srbije.

On je rekao da bi OEBS morao da kaže gde je to Vlada Srbije pogrešila i nad kim je vršila cenzuru.

"Prvo čoveka optužite pa on ostane sam, ljudi počinju da se sklanjaju od njega, zatim njegov sin postane nasilnik, koji se tuče po splavovima, i sve to da bi on (Vučić) shvatio da je bolje da ostane sam i da ne komunicira sa svojom porodicom, partijom i prijateljima jer svi koji su u njegovoj blizini stradaju. Tako se to radi", rekao je Vulin za RTS.

Prema njegovim rečima, Srbija zaslužuje da Vlada ispolji jedinstvo po pitanju optužbi za cenzuru.

"Sajt Kancelarije za Kosovo i Metohiju je rušen par puta pa niko iz OEBS-a nije reagovao. Gde je bio ambasador EU kad su premijera proglasili ubicom beba. Voleo bih da o tome razgovaramo u Vladi i apelujem na ostale ministre da kažu istinu i da se ne plaše da će ih neko proglasiti poltronima i ulizicama", rekao je ministar.

 

Nisu vam stranci krivi

Šef poslaničke grupe Nove demokratske stranke Marko Đurišić izjavio je danas da Vlada Srbije treba da se okrene sebi, a ne da krivi strane sile za probleme koje ne uspeva da reši.

"Vlada ima podršku građana i za probleme koje ne uspeva da reši, ne može da krivi strane sile i domaće izdajnike. Treba da se pogledaju između sebe i vide zašto već dve godine ne mogu da reše gotovo nijedan životni problem građana", rekao je Đurišić.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here