EPA/Andrej Čukić
Fudbalska reprezentacija Srbije

Fudbalska reprezentacija Srbije pašće na 30. mesto na rang listi FIFA u ponedeljak i to će biti jedan od najvećih padova neke reprezentacije u ovom ciklusu. Sve to je posledica rane eliminacije sa Mundijala u Kataru.

Inače, “Orlovi” su na Svetsko prvenstvo stigli kao 21. selekcija sveta, ali su osvojili samo jedan bod u grupnoj fazi i to posle remija sa Kamerunom (3:3) i završili takmičenje na 29. mestu.

Zato će Srbija biti među timovima koji su najviše “nazadovali”. Više mesta će pasti Kanada i Danska koje će ići za 11 mesta nadole, kao i Katar koji pada sa 50. na 60. mesto FIFA rang liste.

Naravno, najveći skok napravila je selekcija Maroka koja je skočila sa 22. na 11. mesto i pobedom nad Hrvatskom bi mogla čak i da prestigne Španiju i Hrvatsku i uđe u top 10.
Australija je takođe skočila za 11 mesta sa 38. na 27. mesto, a odmah ispod njih je Kamerun koji se pomerio sa 43. na 23. mesto na FIFA rang listi.

Zanimljiva je borba za vrh liste gde bi moglo da se desi da novi/stari prvak sveta ne bude i vodeći posle završetka Mundijala. Trenutno je Brazil prvi sa 1.841 bodom, a da bi tu ostao potrebno im je da finale Mundijala u nedelju ode do penala.

Francuska je druga na listi sa 1.823,46 bodova, a kakav nas spektakl u finalu čeka dokazuje i činjenica da je treća na listi Argentina sa svega 0,03 boda manje od “Trikolora”.
Jedan od ova dva tima će doći do vrha FIFA rang-liste ukoliko pobedi nakon 90 ili 120 minuta igre.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here