Z. Mirković
Poverenje; Štrahe, Gogi Knežević i Zoran Kovačević

Hajnc-Kristijan Štrahe, lider liste Team HC Strache, pred izbore, koji će u Beču biti 11. oktobra, dobio je podršku Gogija Kneževića, svetskog šampiona u boksu.

Gogi Knežević kaže da je Štrahe istinski prijatelj Srba, zbog čega oni treba da glasaju za njega u nedelju.

– Podržavam Štrahea jer je on svesrdno stao uz mene pre 10 godina u mojoj bokserskoj karijeri. On je prvi političar koji mi je pružio podršku i to se ne zaboravlja – objasnio je Knežević.

On je ukazao da ima poverenja u Štrahea jer je pokazao da je veliki čovek time što je finansijski pomogao porodicu velikog boksera Edipa Šećovića, kada je umro, a i platio mu grobnicu.

– Uz Štrahea sam i zbog mog brata Petra, koji je ušao u njegov tim i ima puno poverenje u ovog velikog političara. Takođe ga podržavam jer sam sa 41-om godinom života naučio da ne dozvolim da odluke donosim na osnovu emocija, kada je reč o glasu, već da pogledam politički program, te na osnovu njega biram. Štrahe je jedini koji se bavi problemima malog čoveka, jedini koji ne strahuje da govori o škakljivim temama o kojima drugi ćute – poručuje Knežević.

Inače, Štrahe je najavio da će, kada bude ušao u skupštinu Beča, pokrenuti referendum o merama u vezi sa koronom.

– Austrijska vlada našu zemlju svakim danom vodi ka ekonomskom i društvenom ambisu, a gradska vlada Beča ostaje samo na rečima, a da efektivno ne pomaže preduzećima. Obaveza nošenja maski trenutno košta trgovinu pola milijarde evra mesečno obrta. Zbog toga već mesecima tražim da se okonča politika raznih zabrana zbog korone i povratak normalnom životu – naglasio je on.

Vlasti šire paniku

Štrahe ističe da vlasti šire paniku i dramatizuju situaciju, što treba da se zaustavi, jer je smrtnost usled korone daleko manja nego što je bilo reči na početku pandemije.

Kaže da nema legitimiteta politika zabrane sa obavezom nošenja maski, registracije u ugostiteljskim objektima i pretnjama zatvaranja.

– Čim uz pomoć Bečlija na izborima u nedelju budemo ušli u bečku skupštinu, pokrenućemo referendum protiv dosadašnjih mera, a za povratak normalnom životu – najavio je Štrahe.