Foto: MN Press
Rukometna reprezentaija Srbije Rukometna reprezentacija Francuske

Rukometaš Uroš Borzaš dobio zvaničnu potvrdu da može da nastupa za reprezentaciju Srbije, saopštio je danas Rukometni savez Srbije (RSS).

Levi bek francuskog Tuluza je igrao u mlađim selekcijama Mađarske, ali oduvek je postojala velika žel?a da zaigra u dresu Srbije, za koju je odlučio da nastupa u seniorskoj selekciji.

Borzaš je već imao prilike da bude na spisku selektora Tonija Ðerone u martovskom okupi?anju, a u junu i da debituje za reprezentaciju Srbije u prijatel?skim susretima sa Severnom Makedonijom.

Sada prepreka nema i Uroš Borzaš može da nastupa za reprezentaciju Srbije i na zvaničnim utakmicama.

– Dobio sam informaciju da, sada i zvanično, mogu da nastupam za Srbiju. Ostvaruje se san, hvala Bogu i svim ljudima iz Saveza koji su na tome radili – rekao je Boržas.

Borzaš ističe ponos što je deo nacionalne selekcije Srbije.

– Što se tiče nastupa protiv Severne Makedonije i uopšte mog dolaska u reprezentaciju Srbije, mogu da kažem da sam zahvalan što sam tu, zahvalan timu koji me prihvata, a kakva će moja uloga u koncepciji stručnog štaba biti, tu sam da uradim najbolje što mogu i više od toga – rekao je on.

Postoji izuzetna motivacija da se u nacionalnom dresu pokaže u najbol?em svetlu.

– Posle današnje potvrde da mogu da nastupam za reprezentaciju i zvanično, mogu samo da kažem da sve ono što reprezentacija Srbije od mene kao sportiste i čoveka bude tražila, tu sam. Ja živim svoj san! Nadam se da ću ispuniti očekivanja selektora i biti u sastavu za Evropsko prvenstvo 2022, te tako pomoći ekipi – zaključio je Borzaš.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here