Fondacija Novak Đoković treću godinu zaredom organizuje donatorsku kampanju “Sezona darivanja”, ovaj put sa ciljem da se prikupe sredstva za otvaranje vrtića u selima Vajska i Ljubiš.

Kako se navodi u saopštenju, osnivači Fondacije Novak i Jelena Đoković i ove godine dupliraće svaku uplatu, a akcija će trajati do kraja januara.

Prema rečima Jelene i Novaka, osnovni cilj je da u narednih 10 godina svako dete u Srbiji ima pristup vrtiću.

– S obzirom na situaciju sa pandemijom, ove godine prevashodno smo bili okrenuti zdravstvu i kroz naše donacije pokušali smo da pomognemo zdravstvenim ustanovama u Srbiji. Međutim, naš primarni cilj i dalje je ulaganje u decu i njihovu budućnost. Naša zemlja puna je pravih malih bisera, ali nažalost u manjim sredinama, oni često ne mogu da razviju svoj puni potencijal jer nemaju pristup ranom obrazovanju – izjavili su Novak i Jelena.

Ova godina dodatno je pokazala koliko je važno da deca pohađaju vrtić, naročito u situaciji kada su roditelji prinuđeni da rade od kuće, pa nisu u mogućnosti da se adekvatno posvete deci, poručuje bračni par Đoković.

– Međutim, ne treba zaboraviti da ima i onih koji nemaju mogućnost da idu u vrtić ni u normalnim okolnostima. Zato nam je ove godine cilj otvaranje novih vrtića u selima Vajska i Ljubiš koji će primiti ukupno 105 mališana. Svako od ovih mesta ima svoju posebnu priču, i želimo da ih uz podršku svih onih koji veruju u našu misiju ispričamo celom svetu. Zato smo odlučili da i ove godine dupliramo svaku vašu donaciju – ističu Novak i Jelena.

Svako ko želi da uplati donaciju na sajtu Fondacije može da izabere kom timu želi da donira – timu Vajska ili timu Ljubiš.

Osim ovim putem, za sve korisnike VIP, TELENOR I TELEKOM mobilnih operatera otvoren je poseban humanitarni broj 2205, koji simbolično predstavlja datum Novakovog rođendana, a cena poruke iznosi 100 dinara.

Brend Donesi se već pridružio timu Vajska i zajedno sa Fondacijom Novak Đoković pokrenuo inicijativu “Donesi još jedan vrtić u Srbiju”.

U okviru ove akcije korisnici će moći prilikom naručivanja da doniraju sredstva uz pomoć kojih će Fondacija otpočeti izgradnju vrtića u selu Vajska.

Kako biste se uključili u kampanju #donesiradost sve što je potrebno da uradite jeste da prilikom plaćanja svoje narudžbine na Donesi aplikaciji ili sajtu, odaberete opciju plaćanje karticom, kliknete na dugme “Želim da učestvujem u kampanji Donesi još jedan vrtić u Srbiju” i odaberete iznos svoje donacije.

Izgradnja i adaptacija vrtića sa ciljem stvaranja bezbedne i podsticajne sredine u kojoj deca mogu da rastu, razvijaju se i uče, jedan je od najvažnijih projekata Fondacije Novak Đoković.

Zahvaljujući ovoj inicijativi, do sada je rekonstruisano i opremljeno 45 vrtića širom Srbije, pomoć je dobilo više od 30.000 dece, obučeno je 1.600 učitelja/vaspitača i podržano 4.500 roditelja.

Fondacija Novak Đoković zajedno sa njenim osnivačima, Novakom i Jelenom Đoković, u proteklih 14 godina uložila je 13 miliona evra u programe i projekte koji su usmereni na rani razvoj.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime