Printscreen
Vera Matović

Pevačica Vera Matović u 74. godini izgleda znatno mlađe, a sve to duguje zdravoj ishrani i fizičkim aktivnostima koje obavlja svako jutro.

Ona je otkrila da svako jutro ustaje između četiri i pet sati kako bi preko dana uspela da obavi sve ono što je naumila.

Veliki sam ranoranilac, ustajem u četiri ili pet sati zavisi od vremena. Zavisno od toga kada svanjava. Oblačim trenerku i patike i idem na obavezno trčanje. Sigurno u ovim godinama to ljudi ne rade. U kući imam traku za trčanje koja je sastavni deo moje rutine. Najviše volim brzo hodanje svako jutro. Jedino kada imam snimanja i nastupe, onda sam smanjivala rutinu, ali obično bih tako svoj dan isplanirala – otkriva Vera koja je na nastupima trošila veliki broj kilograma.

– Dok sam nastupala pre korone, na nastupima sam trošila veliki broj kilograma. Kod kuće doručkujem i ručam laganu hranu. Punog stomaka je nemoguće raditi određene stvari. Niti pijem, niti pušim, nemam nikakav porok. Vođene računa o ishrani je bitno, moj želudac je naučio na takvu hranu. Slučajno da se dogodi da nešto teško pojedem, ne bi bilo dobro. Posle šest sati ne jedem ništa, taman dovoljno da sam sita pred spavanje. Jedem najčešće ribu, piletinu, salate, od voća najviše konzumiram jabuke, jer sve drugo nije dobro što se tiče šećera. Vodim računa da ne jedem slatkiše, volim sve da pravim od jela, ali ne konzumiram. Više sam tu da pravim specijalitete i gledam u njih (smeh). Ne pijem gazirane sokove. Jednu kafu ujutru, suprug i ja popijemo. Ne na prazan želudac, pre toga unesem u svoj organizam presovane semenke – ističe pevačica i otkriva da nikada nije bila bolesna.

– Nikada nisam bila bolesna, nikada nisam bila u bolnici. Nijedan nastup nisam otkazala zbog ugroženog zdravlja. Srcem sam sve radila, niko na meni nije mogao da primeti da sam neraspoložena ili imam zdravstvenih problema. Profesionalac sam u svom poslu što sam i dokazala kroz karijeru dugu 50 godina, zato me publika voli i ceni kao izvođača narodne muzike – priča Vera-

Vera otkriva da je „majka priroda“ najlepša za sve mlade devojke i da ne treba da preteruju sa estetskim intervencijama.

– Svako radi onako kako misli da treba. Ništa nisam radila od plastičnih operacija. Svi mi govore „šta sam to sad radila“, ali se na meni vidi da je sve prirodno. Razmišljam o tim devojkama, jer su rano počele da ubrizgavaju strane supstance. Priroda je najlepša u životu. Možda treba samo uraditi ono za čime pati, što mu priroda nije dala. Jedino mi je priroda uskratila da jedno pet ili šest centimetara viša. Tu su visoke potpetice, pa to nadoknadim nekada. Otrov se drži u malim bočicama.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime