Verica Rakočević darovala đake: Deca dobila uniforme koje je ona kreirala (FOTO)

0

Modna kreatorka Verica Rakočević kreirala je đačke uniforme za učenike Osnovne škole Vuk Karadžić u Surdulici. Kaže da je dizajn bio njen poklon đacima, a opština je platila 3.000 modela za sve učenike.

Osnovci u Surdulici ubuduće će nositi uniforme teget boje koje na grudima imaju amblem za inicijalima Vuka Karadžića. Uz teget džempere i suknje devojčice su dobile lila polo majice, a dečaci sive.

“Ponosna i srećna što sam uradila školske uniforme za opštinu Surdulica. Dizajn je bio moj poklon za divnu decu i ljude ove opštine”, napisala je Verica Rakočević na Facebooku.

Gepostet von OS Vuk Karadzic Surdulica am Dienstag, 9. Juli 2019

Ona je za Blic rekla da je sa direktorom škole i predsednikom opštine godinu dana dogovaran ovaj projekat, a da je na njoj bilo da ispuni četiri kriterijuma – da uniforme budu komforne, nepretenciozne, od dobrih materijala i jeftine.

Opština Surdulica platila je 3.000 modela kako bi svi đaci dobili uniformu, a odlučeno je i da se ubuduće subvencioniše kupovina uniformi za đake lošijeg materijalnog stanja, objavio je portal blic.žena.

Verica Rakočević nije prva kreatorka koja je za srpske đake kreirala uniforme. Pre nje to je uradila Dragana Ognjenović, koja je 2017. godine poklonila uniforme jednom odeljenju prvaka škole “Sveti Sava”. Ti kompleti za ostale đake koštali su 6.000 dinara, a direktor škole je tada rekao su uniforme eksperiment.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here