Z. Mirković
Folklorašice KUD Kragujevački oktobar sa zahvalnicama

Najstariji srpski klub na teritoriji austrijske pokrajine Burgenland KUD Kragujevački oktobar iz Matersburga proslavio je četiri decenije postojanja. Više od 500 ljudi okupilo se u opštinskoj dvorani u Rajzenbergu da bi proslavilo jubilarni rođendan.

“Kragujevački” je za ovu priliku u goste pozvao i brojne klubove, a na druženje su se odazvali kulturno-umetnička društva Mlava iz Linca, Zavičaj iz Tulna, Makedonka, Srbija i Bambi iz Beča, “Jovan Jovanović Zmaj” iz Obervaltersdorfa i Dukat iz Trajskirhena (Donja Austrija).

Proslavi je u ime pokrajinske vlade Burgenlanda prisustvovao Mihael Has, koji je izrazio posebno zadovoljstvo što na teritoriji ove pokrajine postoji srpski klub koji uspešno radi i neguje srpsku tradiciju 40 godina. Folklorni ansambli gostiju prikazali su svoje umeće, a pridružio im se i srednji ansambl domaćina koji stasava uz koreografa Branka Pantića, nekadašnjeg vrsnog igrača bečkog Bambija.

Domaćini su svojim gostima darivali poklone i uručili zahvalnice za učešće u proslavi i dosadašnji doprinos u radu ovog kluba poznatom po organizovanju značajnih humanitarnih priredbi.

Sjajnoj slavljeničkoj atmosferi doprineo je i ansambl sa Aleksandrom Pantić, pobednicom muzičkog takmičenja, koji je sve učinio da dobar štimung potraje dugo u noć.

Zahvalnost koreografu

– Kulturno-umetničko društvo Kragujevački oktobar srdačno se zahvaljuje svim učesnicima i klubovima koji su svojim prisustvom uveličali proslavu 40 godina od osnivanja kluba. Veliko hvala društvima kao i našem koreografu Branku Pantiću – rekao je u svoje i u ime uprave već legendarni aktivista i predsednik Kragujevačkog oktobra Nebojša Kračunović Puma.

Izvor:
Z. Mirković - Vesti

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here