EPA/VALDRIN XHEMAJ
Kadri Veselji

Kadri Veselji rekao je da se SAD ne zalažu za razmenu teritorija kao rešenje u dijalogu Kosova i Srbije, već da će podržati svaki sporazum koji strane postignu.

Lider Demokratske partije Kosova je, za prištinsku televiziju KTV, rekao da je specijalni izaslanik američkog predsednika Donalda Trampa za pregovore Kosova i Srbije, Ričard Grenel, tokom susreta u Prištini, ponovio stav SAD da podržavaju bilo koji sporazum koji postignu Beograd i Priština.

– Sve što dolazi iz Amerike je pozitivno. Ambasador Grenel spada među ljude od najvećeg poverenja predsednika Trampa. SAD je najznačajniji investitor za mir i stabilnost, Kosovo vidi kao deo svog projekta za stabilnost na Balkanu. Nije važno ko je bio u poziciji ili u opoziciji. Kosovo mora proći kroz taj proces. Grenel je pomenuo rokove koje su američki zvaničnici oduvek pominjali – rekao je on.

Prema njemu, Kosovo je samom sebi stvaralo probleme manipulacijama da navodno SAD podržavaju razmenu teritorija.

– Amerikanci od početka do kraja ne podržavaju ni jednu opciju za koju se obe strane ne slože. Razmena teritorija se nikada ne može dogoditi. Treba da sačuvamo Kosovo u teritorijalnoj celovitosti, ali i sa institucijama – rekao je on.

Prema Veseljiju, Grenel je preneo poruku da je za Kosovo bolje da se što pre nastavi dijalog i postigne dogovor.

2 COMMENTS

  1. Razmena teritorija je jedino rjesenje nama Kosovo I Metohija njima Republika srpska Krajina I onako ih Hrvati podrzavaju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here