EPA/Valdrin Xhemaj
Kadri Veselji

Predsednik najuticajnije opozicione Demokratske partije Kosova (DPK), Kadri Veselji, upozorio je danas da su tokom prvih mesec dana vlade Aljbina Kurtija povučena dva priznanja kosovske nezavisnosti, kao i da novi kabinet u tom periodu nije pokazao ništa osim bahatosti, kojim opravdava nerad.

Veselji je na svom fejsbuk profilu, povodom mesec dana rada kosovske vlade, napisao da je Kurti povećao broj političkih savetnika, te da je zaposlio članove porodice i ekstremiste.

„U trideset dana Kurtijeve vlade, buka i bahatost postali su sredstvo da opravdaju nerad. Mnogo reči se kaže samo da bi se izbegla odgovornost prema građanima. Ali vlade i političari se mere radom, a ne rečima. Broj zamenika ministara se smanjuje, ali se broj političkih savetnika razumljivo povećava. Postoje bezrazložna otpuštanja, a zapošljavaju se članovi porodice i ekstremisti na javnim poslovima“, napisao je Veselji.

Kurtija je optužio da aktuelna vlada preti da potpuno oslabi odnose Prištine sa SAD.

„Umesto da nudi bezbednost i jačanje Kosova u međunarodnim odnosima, događa se suprotno. Pretnje i slabljenje odnosa sa SAD, pokazivanja nervoze u odnosima sa Albanijom i izraze dobre volje prema Srbiji“, napisao je Veselji.

Upozorio je i da su se tokom samo mesec dana rada Kurtijeve vlade dogodila i dva povlačenja priznanja kosovske nezavisnosti.

„Mesec dana vlasti, dva priznanja nezavisnosti Kosova povučena su. Ovo je ogledalo ovog meseca vladavine, buke, opasnosti i nesigurnosti. Kosovo zaslužuje bolje“, naveo je Veselji.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime