J. Gajeskov
Najmlađi folkloraši sa koreografom Aleksandrom Popovićem

Proteklog vikenda, deca i mladi iz četiri od pet folklornih grupa Kulturno-umetničkog društva Karađorđe u sidnejskom naselju Rosmor, okupili su se na tofejskoj večeri. Tradicionalno završno okupljanje u kalendarskoj godini za njih su organizovali vredni članovi uprave Društva, uz podršku roditelja, deka, baka i sponzora.

Slavska ikona i GRB Kraljevine Srbije

Nezaboravno veselo druženje održano je u crkvenoj sali na imanju kabramatske crkve u Rosmoru, gde se inače okupljaju, vežbaju i održavaju svoje priredbe folkloraši Karađorđa.

Nagrade i slavljenička torta

Pored dodele zasluženih priznanja za sve članove, organizovane su i druge aktivnosti u kojima su mladi uživale te večeri. Naravno, bila je tu i bogata večera za sve prisutne, a lepo druženje trajalo je do kasno u noć.

Druženje roditelja na imanju u Rosmoru

Više pojedinosti o radu i aktivnostima u KUD Karađorđe možete pronaći na zvaničnoj fejsbuk stranici društva: www.facebook.com/kudkaradjordjesydney.

Zabava za mlade

Inače, održavanjem završne godišnje večeri, za folklorce je nastupio zasluženi letnji raspust, a o početku rada u 2024. godini javnost će biti blagovremeno obaveštena.

Najmlađi članovi bili su oduševljeni nagradama

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here