Tanjug
Goran Vesić

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić reagovao je danas na saopštenje Odeljenja jezika i književnosti SANU, koje je zatražilo da se sudbina i izgled Beogradske tvrđave i Beograda vrate u nadležnost stručnjaka.

Vesić je na Fejsubuku napisao da se zapravo pesnik Matija Bećković krije iza te institucije.

– Dobro je da se Odeljenje jezika i književnosti SANU setilo da postoji beogradska tvrđava. Dobro bi bilo da se sete da postoji i pravoslavna crkva Svetog Nikole u Novom Brdu koja je proglašena katoličkom katedralom. Ali to Bećkovića ne interesuje. On bi da vodi svoj porodični politički rat preko beogfadske gondole – napisao je Vesić.

On navodi da bi Bećković, koji, kako je rekao, kao deo histerične i agresivne manjine napada projekat gondole, mogao da svrati do Budimpešte i da pogleda uspinjaču koja je postavljena po sred tvrđave, malo starije od beogradske.

– Ali Bećković bi da nas i po pitanju gondole kao po svim drugim društvenim pitanjima vrati u Srednji vek – naveo je Vesić i dodao da je dobro što će se Beograd i Srbija razvijati suprotno Bećkovićevim željama.

7 COMMENTS

  1. Napasti Beckovica i to ko preletac punih dzepova ko si ti Vesicu ….sve sto radis sa Beogradom je van zdravog razuma …
    Non pasaran Godola nece proci

  2. Ti jadniče jadni da pričaš o Bećkoviću. Pa nisi mu ni do kolena. Pokrij se ušima i ne pravi budalu od sebe.

  3. Hahahahahahaha…Biće gondole a biće i Srbija uskoro u EU I NATO, kao svoj medju svojima! Kome se ne svidja, majčica rusija ga čeka, samo mora prvo da dobije vizu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here