youtube/printscreen
Goran Vesić

Mobilni punkt za vakcinaciju danas se nalazi na Adi Ciganliji, pa će svi koji tokom dana dođu da prošetaju ili se rekreiraju na Adi, moći usput i da prime vakcinu.

Autobus adaptiran u mobilni punkt, potpuno opremljen za vakcinaciju, postavljen je kod Veslačkog saveza, i radi od 9 do 18 sati.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da se, u skladu s novom strategijom vakcinacije, sada nastoji da se ljudi vakcinišu tamo gde žive, rade ili provode vreme.

– Danas je mobilni punkt na Adi Ciganliji, jer očekujemo da je subota vreme kada Beograđani dolaze na Adu i želimo da svima koji je posete, a nisu vakcinisani, damo mogućnost da odvoje svega nekoliko minuta, da se vakcinišu i tako zaštite sebe i druge – rekao je Vesić.

On je naveo i da je, zaključno s jučerasnjim danom, u Beogradu makar jednu dozu vakcine primilo 44,5 odsto građana, odnosno 619.736 osoba, dok je obe doze primilo 33,5 odsto, ili 494.534 osobe.

Dodao je da Beogradu nedostaje 76.596 novovakcinisanih da stigne do 50 odsto vakcinisane populacije, što bi značilo da bi svaki drugi građanin Beograda bio vakcinisan i to bi bila velika pobeda.

– Beograd je najbolji u Srbiji, jer se bavimo vakcinacijom, a vakcinacija je put da se vratimo normalnom životu. Zato je važno da se svi vakcinišemo. Svuda smo gde su građani, oni mogu da prime vakcinu i da zaštite sebe, porodice i budu odgovorni prema društvu – rekao je Vesić.

1 COMMENT

  1. Kada cemo doci na red mi koji nemamo antitela ni tri meseca posle druge doze Sinofarma? Mi kao da nismo vakcinisani, nezasticeni smo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here