Tanjug
Zamenik gradonačelnika Goran Vesić, šef Carinske ispostave Terminal Beograd Zoran Kovačević i direktor JKP "Parking servis" Andrija Čupković obišli su rekonstruisani poslovni prostor, uredjen za potrebe Carine, kao i novoizgradjenu poslovnu zgradu u Logističkom centru na Medjunarodnom terminalu u Bloku 43 na Novom Beogradu

Danas prisustvujemo završetku procesa započetog 2015. godine, a to je uređenje carinskog terminala koji pripada “Parking servisu”, najvećem na Balkanu. Nekada su ovde bili kontejneri, izgledalo je kao neko nehigijensko naselje sa carinom koja nije bila uređena, rekao je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika pri obilasku poslovnog objekta JKP “Parking servis” u Bloku 43, namenjenog špediterima i rekonstruisanom prvom nivou prostora Carinske ispostave Terminal Beograd.

Prema njegovim rečima, za nekoliko godina urađene su dve zgrade za špeditere, a danas je, osim zgrade carine, predstavljena i nova poslovna zgrada od oko 2.000 kvadrata, čija je vrednost oko milion evra.

– Sada mogu ponosno da kažem da svi špediteri koji se ovde nalaze, a ima ih oko 120, imaju normalne uslove za rad. Ovo je najveći carinski terminal na Balkanu, gde se godišnje ocarini robe za oko četiri milijarde evra, a prođe oko 100.000 kamiona godišnje. Imamo oko 400 parkinga i sada možemo da kažemo da smo posle četiri godine upornog rada ovaj carinski terminal doveli do nivoa na kakvom i treba da bude – objasnio je Vesić.

Događaju su prisustvovali i šef Carinske ispostave Terminal Beograd Zoran Kovačević i direktor JKP “Parking servis” Andrija Čupković.

Kako je naveo Vesić, sledeći korak je novih šest hektara u blizini, gde će biti nova upravna zgrada “Parking servisa”, prostor za “pauka”, kao i još stotinu novih parking mesta za kamione.

– Kada smo doneli odluku da ulažemo u ovaj carinski terminal, ukinuli smo carinski terminal u Luci Beograd. Omogućili smo to da se kamionski saobraćaj više ne odvija u centru grada, već obilaznicom i tako smo rasteretili grad od šlepera – kazao je Vesić.

Vesić je istakao da od ovoga svi imaju koristi i dodao da tu promet raste, te da ima više kamiona i carinjenja robe, što govori da napreduje ekonomija.

– Zadovoljan sam ovim što smo ovde uradili i nastavljamo da širimo terminal – rekao je Vesić i zahvalio “Parking servisu” i carini na obavljenom poslu.

Nova poslovna zgrada

Nova poslovna zgrada ima 58 kancelarija namenjenih špediterskim kućama koje posluju na međunarodnom terminalu.

Radovi na rekonstrukciji postojećeg poslovnog prostora za ispostavu carine su trajali mesec dana, a carina je sada dobila novu, veću, komfornu šalter salu sa 26 radnih mesta, kao i server sobu i prijemni prostor. Trenutno su u toku radovi na uređenju drugog nivoa ove poslovne zgrade.

Logistički centar na međunarodnom terminalu na Novom Beogradu prostire se na osam hektara i u njemu se osim carinske ispostave, nalazi parkiralište za teretna i putnička vozila, javno carinsko i komercijalno skladište, a tu su smeštene i brojne špediterske kuće.

1 COMMENT

  1. To je najveca glupost u ovoj eri elektronike.Zasto ti kamioni moraju da idu na te terminale kad se roba moze cariniti u firmi uvoznika.Carina moze biti mobilna i kontrolisati robu u firmi ako nesto sumnja.Svaka firma koja se bavi izvozom uvozom ima svog speditera i podnosi dokumenta elektronski a carina moze odgovoriti dali ce doci na pregled.Mislim da tu robu iz evropske unije ne treba kontrolisati i tako se carina ne naplacuje a i ne moze biti vise nikakve mucke

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here