VESTI

0

Beograd

OBNOVLjENA STEPINA RODNA KUĆA

Rodna kuća srpskog vojskovođe Stepe Stepanovića u beogradskom naselju Kumodraž, u čije renoviranje je uloženo oko milion dinara, otvorena je juče za javnost.
To rekonstruisano zdanje u kome se pre 158 godina rodio vojvoda Stepa Stepanović otvorili su ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić i gradonačelnik Beograda Siniša Mali i patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej.

Ljubljana

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA O SOLUNSKOM FRONTU

U Muzeju novije istorije u Ljubljani otvorena je izložba o bojištima iz Prvog svetskog rata i Solunskom frontu akademskog slikara i fotografa Dragoljuba Pavlovića.
Pavlovića je Vrhovna komanda srpske vojske u Prvom svetskom ratu imenovala za ratnog slikara i fotografa, a brojne fotografije koje je snimio su u vlasništvu Narodnog muzeja u Valjevu.

Zagreb

OBJAVLjENA LISTA SRAMNIH POSLODAVACA

Poreska uprava Hrvatske objavila je takozvanu listu srama poslodavaca – popis preduzeća koja nisu isplatila plate svojim radnicima. Na popisu se nalazi više od 7.000 poslodavaca koji u prvih pet meseci ove godine nisu isplatili plate. Prema nekim procenama, u Hrvatskoj oko 55.000 radnika tri meseca nije primilo platu.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here