Francuski stručnjak Remon Domenek priznao je da je dobio poziv da bude selektor fudbalske reprezentacije Srbije!

Domenek je u razgovoru za “Večernje novosti” otkrio i da je dao potvrdan odgovor, tako da ne bi bilo izenađenje da se nekadašnji vicešampion sveta nađe na klupi Orlova.

– Istina je, kontaktirali su me i pitali da li sam zainteresovan da preuzmem fudbalsku reprezentaciju Srbije. Odgovorio sam potvrdno. Nivo vaše selekcije je visok, imate sjajne igrače širom Evrope. Ima mnogo potencijala da se uradi nešto zanimljivo – rekao je Domenek i dodao:

– U našim trenerskim vodama to obično funkcioniše preko kontakata. Preneli su mi zainteresovanost, pa ćemo videti šta će od toga biti. Nije moj agent tražio angažman, već je išlo u obrnutom pravcu. Sve je to sticaj okolnosti. Drago mi je što se neko dosetio da bih mogao da budem kandidat za tu funkciju. Iskreno, uvek laska kada neko prepozna da biste mogli da vodite reprezentaciju jedne zemlje.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Raymond Domenech (@raymond_domenech)

Na pitanje koliko poznaje reprezentaciju Srbije, Domenek je rekao:

– Slučaj je hteo da sam ispratio dve nedavne utakmice reprezentacije Srbije, u Ligi nacija, protiv Mađarske i Škotske u baražu. Prenosili su ih direktno, ovde, u Francuskoj, pa je to bila idealna prilika da steknem uvid u mogućnosti ekipe.

– Obožavam Matića! Igra fantastično. Imate puno darovitih igrača. Među njima su Milinković-Savić, Tadić… i u Francuskoj ih igra nekoliko. Tu je Radonjić, pa golman Remsa Rajković, nedavno je i Pavlović došao u Monako. Kada je reč o klubovima, rivalstvo između Partizana i Crvene zvezde je i ovde poznato – jasan je Domenek koji se osvrnuo na “problem” koji Orlovi imaju:

– Sve je u organizaciji. Talenti su tu, samo bi trebalo učiniti da igraju zajedno, kao jedan. Imam, naravno, koncepciju kako to može da se ostvari. Inače ne bih razmišljao o selektorskom mestu!

Domenek je, inače, od 1988. do 1993. vodio ekipu Liona, zatim je do 2004. bio selektor mlade reprezentacije Francuske. Potom je preuzeo i A tim s kojim je 2006. izgubio finale SP od Italije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here