VIDEO: Arbitri, nemojte biti u glavnoj ulozi…

0

Očigledan kontakt: Sporni momenat kada je Bogdanović krenuo u prodor
 

 

Na koji način? Prisetimo se…

 

Čudan smo mi Srbi narod, to je neminovnost, činjenica. Za svaki neuspeh krivimo drugog, iako smo uglavnom sami krivi. Meč drugog kola grupne faze između naše selekcije i "trikolora" spada u onaj gde, ipak, nismo sami krivi. 

 

Na prvu loptu je delovalo da će Francuska biti lak plen za "orlove" i da se nova dva boda "smeškaju". Prvo poluvreme gotovo perfektno. Blagi pad koncentracije naših momaka dozvolio je rivalu da se vrati u igru.

 

Uzbuđenje, kao i na svakom meču između ove dve selekcije, nije izostalo. Igralo se na jednu loptu, a selektor Aleksandar Đorđević odlučio je da poslednji napad reši najmlađi srpski reprezentativac – Bogdan Bogdanović. On je krenuo u prodor, Boris Dijao ga je udario, posle čega je Bogdanoviću ispala lopta iz ruke i otišla u aut. Pištaljka je ostala "nema".

 

Francuzi su imali dovoljno vremena (skoro pet sekundi) da iskreiraju akciju. Loptu je iz auta Žofriu Lovernju dodao Dio, a novi član Himkija krenuo je solo akciju. Sudijska pištaljka se oglasila. Raduljici je sviran faul, a jedno pogođeno slobodno bacanje bilo je dovoljno da "orlovi" upišu samo jedan bod.

 

Premotajte video na 1:05 i pogledajte zaista spornu završnicu:

 

 

Arbitri, imajte milosti, ne budite u glavnoj ulozi. Pustite da bolji pobedi!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here