VIDEO: Džihadisti odrubili glavu Britancu

0

Nova žrtva islamista: Alan Hening
 

Alan Hening (47), taksista iz Salforda u Mančesteru, pridružio se konvoju ambulantskih vozila, koja su krenula iz Boltona prošle godine, kako bi dostavila pomoć ugroženima u blizini turske granice. To je bila njegova četvrta humanitarna misija u Siriji.

 

 

Hening (47) je otet iz konvoja, u decembru 2013, u prvom satu tek što je stigao u Siriju. Njegova supruga je koliko prošle sedmice molila da Hening bude oslobođen, tvrdeći da je on nevin. Prema njenim rečima, Heningova porodica je i dalje pokušavala da komunicira sa otmičarima, pa je čak dobila i audio poruku u kojoj se on čuje kako moli za život.

 

Brat Heningove supruge, Kolin Livesi opisao je ubijenog Heninga kao "sjajnu osobu" i ocenio je da je vlada premijera Dejvida Kamerona trebalo da učini više kako bi ga
oslobodila.

 

Bio je otac dvoje dece, i vrlo tehnički umešan, zbog čega su ga prijatelji zvali "gedžet". Svi su ga znali kao taksistu, a bio je i poznat po velikom srcu, zbog kojeg je pre otmice bio u tri humanitarne misije.

 

 
Pre no što je otišao u Siriju četvrti put, Hening je rekao BBC-ju da on nije musliman, ali da mu je poseta jednom izbegličkom kampu izmenila život i da zbog toga ima potrebu da se vraća. 

 

Generalni sekretar Muslimanskog saveta Britanije Sudža Šafi napisao je na Tviteru da je Alan Hening "pomagao muslimanima" i da je njegovo ubistvo "besprizoran i uvredljiv čin".

"Oni (Islamska država) daju taocima nedelju dana pre no što naprave video snimak, a onda ih ubiju. U Alanovom slučaju, to se oteglo na tri sedmice… sto pokazuje da su oni možda razmatrali mogućnost da ga oslobode", rekao je Heningov prijatelj Madžid Frimen, koji je bio sa njim u misiji.

Autentičnost video snimka još nije potvrđena.

 

 

Pročitajte još:

* Džihadisti objavili novi video sa britanskim novinarom
* UZNEMIRUJUĆI VIDEO: Džihadisti odrubili glavu kurdskom vojniku
* Islamisti pogubili američkog novinara

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here